ΑΘΗΝΑ
06:39
|
15.07.2024
Ο διάδρομος κατασκευάσθηκε ίσως για τον μετριασμό του βάρους της Πυραμίδας, είτε επί της κύριας εισόδου, είτε επί μυστικής αίθουσας, που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η ανακάλυψη του διαδρόμου πίσω από την Μεγάλη Πυραμίδας της Γκίζας, γνωστή και Πυραμίδα του Χέοπα, θα ανοίξει τον δρόμο για νέα ευρήματα. 

Η ανακάλυψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Scan Pyramids που πραγματοποιείται από το 2015 και χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία, ηλεκτρονικούς σαρωτές και ενδοσκόπια, για την εξερεύνηση του εσωτερικού της Πυραμίδας, του τελευταίου από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που σώζεται.

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι βρήκαν μυστικό διάδρομο στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Ο ημιτελής διάδρομος κατασκευάσθηκε πιθανότατα για τον μετριασμό του βάρους της Πυραμίδας είτε επί των δύο πτερύγων της κύριας εισόδου της που βρίσκεται επτά μέτρα χαμηλότερα είτε επί μυστικής αίθουσας που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί, δήλωσε ο Μόσταφα Ουαζίρι, επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

«Θα συνεχίσουμε τη σάρωση, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε (με αυτό) αλλά και να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι υπάρχει στο τέλος αυτού του διαδρόμου», είπε στους δημοσιογράφους μετά από συνέντευξη Τύπου ο Μόσταφα Ουαζίρι.

Ένας κρυφός διάδρομος μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας που ανακαλύφθηκε από έρευνες από το έργο Scan Pyramids από το Αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων Τουρισμού, στη Γκίζα

Η Μεγάλη Πυραμίδα κατασκευάσθηκε ως ταφικό μνημείο περί το 2560 π.Χ. κατά την διάρκεια της βασιλείας του Χέοπα. Έχει ύψος 146 μέτρα και ήταν το υψηλότερο μνημείο της ανθρωπότητας μέχρι την κατασκευή του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι το 1889.

Μάλιστα, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature την Πέμπτη ανέφερε, ότι η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να συμβάλει στη γνώση σχετικά με την κατασκευή της πυραμίδας και τον σκοπό μιας αετωματικής ασβεστολιθικής κατασκευής που βρίσκεται μπροστά από το διάδρομο.

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι βρήκαν μυστικό διάδρομο στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου (upd)

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του προαστιακού μεταξύ Πάτρας – Ρίου

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Είκοσι έξι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα