ΑΘΗΝΑ
01:28
|
28.04.2024
Στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη η συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Νέα Ισουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεώργιος, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Κωνσταντινούπολης στο πρώτο του ταξίδι στο Φανάρι μετά την εκλογή του στον θρόνο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο Ιεραρχών βρέθηκαν οι εξελίξεις που πλήττουν την ανθρωπότητα αλλά και τη γειτονιά μας όπως, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο σεισμός που έπληξε Τουρκία και Συρία καθώς και το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, στο οποίο μεταξύ άλλων έχασαν τη ζωή τους και δύο φοιτητές από την Κύπρο.

Καλωσορίζοντας τον επικεφαλής της Κυπριακής Εκκλησίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε για μία ακόμα φορά τη θλίψη του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, ενώ επεσήμανε τη στενή σχέση της Μητρός Εκκλησίας με την Εκκλησίας της Κύπρου, μία σχέση που ενισχύθηκε και κατά τη διάρκεια της παραμονής στον Θρόνο του αοιδίμου προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος στην αντιφώνησή του εξέφρασε τη βαθιά συγκίνηση που διακατέχει τους Κυπρίους κάθε φορά που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη, η οποία όπως είπε «είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βυζαντινή μας παράδοση και τη διαφύλαξη της ενότητας των Εκκλησιών και των παραδόσεων».

Τόνισε παράλληλα, ότι η Εκκλησία της Κύπρου θα συνεχίζει να στηρίζει το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την εξάρτηση Μητρός και θυγατέρος αφού κατέχει το αυτοκέφαλό της από Οικουμενική Σύνοδο (Γ’ Οικουμενική Σύνοδος), σέβεται και αναγνωρίζει τα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τους Ιερούς Κανόνες και την παράδοση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις ρωσικές αρχές

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα