ΑΘΗΝΑ
06:08
|
27.07.2024
Ο «Σούπερ-Μουστάκι» φοράει κόκκινο κράνος εργασίας, έχει ως όπλο τη σιδερογροθιά και πηγή της δύναμής του είναι το παχύ μουστάκι του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βενεζουέλα έχει πλέον τον δικό της υπερ-ήρωα με κάπα. Φοράει κόκκινο κράνος εργασίας και το όπλο του είναι η σιδερογροθιά. Το όνομά του είναι «Super-Bigote» και έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με την εικόνα του προέδρου, Νικολάς Μαδούρο.

Το Super Bigote σημαίνει στα Ισπανικά «Σούπερ-Μουστάκι», μια νύξη στο διάσημο μουστάκι που μοιράζεται ο χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων με τον Μαδούρο, και από όπου αντλεί τη δύναμη που τον κάνει «άφθαρτο».

Όπως ο Κλαρκ Κεντ μετατρέπεται σε Σούπερμαν, έτσι και ο Μαδούρο γίνεται Σούπερ-Μουστάκι στην εθνική τηλεόραση και στο διαδίκτυο για να υπερασπιστεί γενναία τη Βενεζουέλα ενάντια στους εχθρούς της – ένας επαναλαμβανόμενος αντίπαλος είναι ένας μασκοφόρος, ξανθός αντιήρωας στον Λευκό Οίκο.

Το «Σούπερ-Μουστάκι» ανατέθηκε ως έργο από το περιβάλλον του Μαδούρο το 2021 με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ήρωας «σε πόλεμο με τον ιμπεριαλισμό», είπε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Μαδούρο είχε αναφερθεί ως «Σούπερ-Μουστάκι» στο παρελθόν, με ένα βίντεο που τον έδειχνε να δηλώνει ειρωνικά: «Δεν είμαι ο Σούπερμαν. Είμαι το «Σούπερ-Μουστάκι». Κοίτα! Μια κυβέρνηση πέφτει», καθώς κινεί το μουστάκι του από τη μία πλευρά στην άλλη.

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του πολύ πιο δημοφιλούς προκατόχου του Ούγκο Τσάβες, ο Μαδούρο έχει ασπαστεί ανυπόμονα την προπαγάνδα και τη λατρεία της προσωπικότητας ως μέσο για να γίνει αγαπητός στον λαό της Βενεζουέλας.

Ο «Σούπερ-Μουστάκι» χρησιμοποιείται για να εκτρέψει την ευθύνη για το πλήθος των προβλημάτων της χώρας: Πολεμάει έναν μηχανικό με κρεατοελιά που στερεί από τη χώρα ηλεκτρική ενέργεια, ένα τέρας που εμποδίζει την παράδοση των εμβολίων, ένα τέρας του Φρανκενστάιν που δημιουργήθηκε από τη CIA.

Ο χαρακτήρας είναι παντού: σε καπέλα του μπέιζμπολ, μπλουζάκια, σε γκράφιτι και επίσημες τοιχογραφίες στο Καράκας και σε άλλες πόλεις, ακόμη και στο καρναβάλι, όπου παιδιά και ενήλικες ντύνονται με κοστούμια «Σούπερ-Μουστάκι».

Τα καταστήματα έχουν θησαυρίσει πουλώντας κούκλες «Σούπερ-Μουστάκι», οι οποίες φεύγουν αμέσως.

«Δεν είναι λατρεία προσωπικότητας, είναι αγάπη για την πατρίδα! Δεν είναι το άτομο, αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει. Είναι ένας ηγέτης που μάχεται μαζί μας», η Μπαλμπίνα Πέρεζ, μια 65χρονη φορώντας μπλουζάκι «Σούπερ-Μουστάκι» σε μια καρναβαλική παρέλαση στο Καράκας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα