ΑΘΗΝΑ
15:05
|
16.04.2024
Ο «Σούπερ-Μουστάκι» φοράει κόκκινο κράνος εργασίας, έχει ως όπλο τη σιδερογροθιά και πηγή της δύναμής του είναι το παχύ μουστάκι του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βενεζουέλα έχει πλέον τον δικό της υπερ-ήρωα με κάπα. Φοράει κόκκινο κράνος εργασίας και το όπλο του είναι η σιδερογροθιά. Το όνομά του είναι «Super-Bigote» και έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με την εικόνα του προέδρου, Νικολάς Μαδούρο.

Το Super Bigote σημαίνει στα Ισπανικά «Σούπερ-Μουστάκι», μια νύξη στο διάσημο μουστάκι που μοιράζεται ο χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων με τον Μαδούρο, και από όπου αντλεί τη δύναμη που τον κάνει «άφθαρτο».

Όπως ο Κλαρκ Κεντ μετατρέπεται σε Σούπερμαν, έτσι και ο Μαδούρο γίνεται Σούπερ-Μουστάκι στην εθνική τηλεόραση και στο διαδίκτυο για να υπερασπιστεί γενναία τη Βενεζουέλα ενάντια στους εχθρούς της – ένας επαναλαμβανόμενος αντίπαλος είναι ένας μασκοφόρος, ξανθός αντιήρωας στον Λευκό Οίκο.

Το «Σούπερ-Μουστάκι» ανατέθηκε ως έργο από το περιβάλλον του Μαδούρο το 2021 με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ήρωας «σε πόλεμο με τον ιμπεριαλισμό», είπε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Μαδούρο είχε αναφερθεί ως «Σούπερ-Μουστάκι» στο παρελθόν, με ένα βίντεο που τον έδειχνε να δηλώνει ειρωνικά: «Δεν είμαι ο Σούπερμαν. Είμαι το «Σούπερ-Μουστάκι». Κοίτα! Μια κυβέρνηση πέφτει», καθώς κινεί το μουστάκι του από τη μία πλευρά στην άλλη.

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του πολύ πιο δημοφιλούς προκατόχου του Ούγκο Τσάβες, ο Μαδούρο έχει ασπαστεί ανυπόμονα την προπαγάνδα και τη λατρεία της προσωπικότητας ως μέσο για να γίνει αγαπητός στον λαό της Βενεζουέλας.

Ο «Σούπερ-Μουστάκι» χρησιμοποιείται για να εκτρέψει την ευθύνη για το πλήθος των προβλημάτων της χώρας: Πολεμάει έναν μηχανικό με κρεατοελιά που στερεί από τη χώρα ηλεκτρική ενέργεια, ένα τέρας που εμποδίζει την παράδοση των εμβολίων, ένα τέρας του Φρανκενστάιν που δημιουργήθηκε από τη CIA.

Ο χαρακτήρας είναι παντού: σε καπέλα του μπέιζμπολ, μπλουζάκια, σε γκράφιτι και επίσημες τοιχογραφίες στο Καράκας και σε άλλες πόλεις, ακόμη και στο καρναβάλι, όπου παιδιά και ενήλικες ντύνονται με κοστούμια «Σούπερ-Μουστάκι».

Τα καταστήματα έχουν θησαυρίσει πουλώντας κούκλες «Σούπερ-Μουστάκι», οι οποίες φεύγουν αμέσως.

«Δεν είναι λατρεία προσωπικότητας, είναι αγάπη για την πατρίδα! Δεν είναι το άτομο, αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει. Είναι ένας ηγέτης που μάχεται μαζί μας», η Μπαλμπίνα Πέρεζ, μια 65χρονη φορώντας μπλουζάκι «Σούπερ-Μουστάκι» σε μια καρναβαλική παρέλαση στο Καράκας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα