ΑΘΗΝΑ
05:22
|
27.04.2024
Η πρόεδρος της Ουγγαρίας Καταλίν Νόβακ αρνήθηκε την Παρασκευή ότι η χώρα της αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Ουγγαρίας Καταλίν Νόβακ αρνήθηκε την Παρασκευή ότι η χώρα της αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων.

Παρά τις ισραηλινές αναφορές ότι η Ουγγαρία θα μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ τον επόμενο μήνα, το Reuters ανέφερε ότι η Νόβακ είπε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση.

Την Παρασκευή, οι Times of Israel υποστήριξαν ότι η κίνηση θα πραγματοποιηθεί ως πράξη υποστήριξης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν προς τον ισραηλινό ηγέτη Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Διαβάζω επίσης ειδήσεις στον Τύπο», είπε η Νόβακ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κατά την επίσκεψή της στην Πράγα. «Στην Ουγγαρία, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για τη μεταφορά της πρεσβείας μας στο Ισραήλ».

Ο Νετανιάχου απολάμβανε την ισχυρή υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια από τον Όρμπαν της Ουγγαρίας, έναν σημαντικό σύμμαχο που ήταν έτοιμος να εμποδίσει δηλώσεις ή ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν επικριτικές στο Ισραήλ στο παρελθόν.

Ο Όρμπαν τον συνεχάρη μετά την εκλογή του λέγοντας: «Στις δύσκολες στιγμές χρειάζονται ισχυροί ηγέτες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα