ΑΘΗΝΑ
04:01
|
25.04.2024
Από τις 9 το πρωί διεξάγεται ο πρώτος μεγάλος γραπτός πανελλήνιος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, αλλά δεν έλειψαν οι καταγγελίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τις 9 το πρωί διεξάγεται ο πρώτος μεγάλος γραπτός πανελλήνιος διαγωνισμός του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για προσλήψεις στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, με τη συμμετοχή 108.229 υποψηφίων στα περίπου 500 εξεταστικά κέντρα της χώρας. Από αυτό τον αριθμό τον υποψηφίων, ένα 10% εκτιμάται πως απείχει, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ενώ δεν έλειψαν οι καταγγελίες.

Οι υποψήφιοι σήμερα προσήλθαν από τις 8 πμ στα εξεταστικά κέντρα και στις 9 πμ ξεκίνησαν με τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας που διαρκεί 2 ώρες και 45 λεπτά και εν συνεχεία ακολούθησε η εξέταση στις Γενικές Γνώσεις με διάρκεια 2.30 ωρών. Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η αποχώρηση τους από την αίθουσα πριν την παρέλευση μιας ώρας από την έναρξη της εξέτασης κάθε μαθήματος ενώ η εξέταση και των δύο μαθημάτων γίνεται με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών. Όσοι υποψήφιοι έφτασαν στα Εξεταστικά Κέντρα μετά την αποστολή των θεμάτων του κάθε μαθήματος, δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων ήταν μέτριος στην εξέταση των δεξιοτήτων, με αρκετούς υποψήφιους να χαρακτηρίζουν σχετικά βατά τα θέματα, σε αντίθεση με την υψηλή δυσκολία των θεμάτων του τελευταίου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Μέσω του διαγωνισμού θα καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του Δημοσίου για τις εναπομείνασες θέσεις του προγραμματισμού προσλήψεων του 2022 καθώς και μέρος του προγραμματισμού προσλήψεων του 2023 από τον αρχικά αναγγελθέντα αριθμό των 5.124 κενών θέσεων εκ των οποίων οι 3.502 αφορούσαν θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), οι 1.565 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και οι 57 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ), ενώ από τη δεξαμενή επιτυχόντων θα καλυφθούν και θέσεις που θα συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2024.

Ηράκλειο: Καταγγελίες υποψηφίων πως βρήκαν κλειστές πόρτες στο σχολείο οπού θα εξετάζονταν

Το cretalive.gr αναφέρει ότι οι υποψήφιοι του ΑΣΕΠ βρήκαν κλειστές πόρτες στο 2ο Λύκειο Ηρακλείου και περιμένουν εδώ και ώρες υπομονετικά να δουν τι θα γίνει. Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ότι ο λόγος που βρήκαν τις πόρτες κλειστές ήταν επειδή η οδηγία που είχε δοθεί ήταν για «προσέλευση μία ώρα πριν» και οι υπεύθυνοι τήρησαν υπερβολικά αυστηρά την οδηγία, δίχως την παραμικρή ελαστικότητα, ειδικά για ανθρώπους που ταξίδεψαν στο Ηράκλειο από το Λασίθι, και τώρα χάνουν την δυνατότητα συμμετοχής για λίγα λεπτά της ώρας. Άλλες πληροφορίες ωστόσο λένε ότι κάποιοι υποψήφιοι έχουν πάει από την Ιεράπετρα, από τα ξημερώματα, κι ενώ περίμεναν υπομονετικά να μπουν στο εξεταστικό κέντρο, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Τεράστια καθυστέρηση στην εξέταση στον Βόλο

Οι περίπου 2.000 υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό από τη Μαγνησία έφτασαν το πρωί στα εξεταστικά κέντρα, ωστόσο επικράτησε τεράστια καθυστέρηση.

Εκπαιδευτικοί των εξεταστικών κέντρων ανέφεραν ότι τα θέματα δόθηκαν στους υποψηφίους τμηματικά και στο διάστημα περίπου της μίας ώρας είχαν όλοι ξεκινήσει να γράφουν, ωστόσο στο 2ο ΓΕΛ Βόλου, όπου τα θέματα άργησαν να φτάσουν παραπάνω από το κανονικό, οι υποψήφιοι δεν είχαν ξεκινήσει να γράφουν μέχρι και τις 11:15, όταν ο προκαθορισμένος χρόνος για να ολοκληρωθεί η πρώτη εξέταση ήταν στις 11:45.

Με καθυστέρηση άρχισε η εξέταση και στα Τρίκαλα

Με σημαντική καθυστέρηση άρχισε ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και στα Τρίκαλα, στα επτά Εξεταστικά Κέντρα της Περιφερειακής Ενότητας. Τα θέματα του πρώτου εξεταζομένου μαθήματος, καθότι αριθμούσαν 23 σελίδες, καθυστέρησαν την διαδικασία αναπαραγωγής, οπότε σε κάποια Εξεταστικά Κέντρα της πόλης η διαγωνιστική διαδικασία άρχισε στις 09:30 το πρωί αντί στις 09:00 π.μ.), ενώ σε άλλα στις 10:35 π.μ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα