ΑΘΗΝΑ
13:15
|
25.04.2024
Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Άτομα που αποσπάστηκαν από τη κατα τα άλλα ειρηνική συγκέντρωση έριξαν βόμβες μολότοφ, και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, με αποτέλεσμα τη διάσπαση του συλλαλητηρίου.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα συλλογικοτήτων, του Σωματείου Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Πανελλήνιας Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Πανελλήνιας Ένωση Προσωπικού Έλξης, ενώ συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Ορισμένα από τα συνθήματα που μπορούσε κανείς να δει στο συλλαλητήριο έγραφαν χαρακτηριστικά «Η πολιτική τους κοστίζει ανθρώπινες ζωές», «Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας», «Μεταφορές, υγεία ρεύμα νερό ανήκουν στο λαό», «Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων», ενώ ορισμένοι νέοι και νέες έγραψαν με κόκκινα μπογιά στην άσφαλτο: «Ήταν φοιτητές». «Ποτέ ξανά»,  «Πάρε με όταν φτάσεις» και «Έχε το νου σου στο παιδί». Νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι άφησαν στον ουρανό μαύρα μπαλόνια στη μνήμη των 57 νεκρών του δυστυχήματος.

Μέχρι σήμερα κανείς υπεύθυνος δεν έχει καλέσει τα σωματεία για να πουν τι καταγγέλλουν τόσον καιρό και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, δήλωσε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΟΣΕ, Μιχάλης Γενηδούνιας.

«Δε θα τους αφήσουμε σε ησυχία. Όλα όσα καταγγέλλαμε, για όλα όσα στέλναμε εξώδικα, αγωγές με απεργίες που βγαίνανε καταχρηστικές, πρέπει να απαντηθούν. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη για εμάς τους μηχανοδηγούς. Αν λειτουργούσαν όλα αυτά που έχουμε καταγγείλει…».

«Σήμερα όμως οφείλουν απάντηση σε όλη την ελληνική κοινωνία. Γιατί το πρόβλημα δεν αφορά πλέον μόνο τους σιδηροδρομικούς αλλά το σύνολο της κοινωνίας. Όλοι όσοι εμπλέκονται, όσοι αδιαφορούσαν για τα συστήματα, που δεν τοποθετήθηκαν, οι εταιρείες δεν έχουν βγει ακόμα να μιλήσουν, να δώσουν μια εξήγηση. Δεν θα απολογηθούμε εμείς για τα λάθη των υπευθύνων» πρόσθεσε.

Ένταση και επεισόδια μπροστά από τον Λευκό Πύργο

Ενταση προκλήθηκε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, όταν μέλη του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Δελή, ανάρτησαν στον Λευκό Πύργο πανό διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών, απώθησαν τους διαδηλωτές και μετά από λίγη ώρα κατέβηκε και το πανό στο οποίο αναγράφονταν «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Δελή, επρόκειτο για «μία συμβολική ενέργεια καταγγελίας του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος που έγινε στα Τέμπη».

Με αφορμή την «άγρια και απρόκλητη βία που δέχτηκαν», όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, «τα μέλη και ο βουλευτής του κόμματος» καλεί σε συγκέντρωση το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο και πορεία στη συνέχεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα