ΑΘΗΝΑ
07:46
|
25.04.2024
Άλλο Ουκρανία και άλλο Πολάκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μεγάλη ικανοποίηση, όταν είσαι μέλος της ΕΣΗΕΑ, διαπιστώνεις τον τελευταίο καιρό ότι το επαγγελματικό σωματείο σου δεν κάθεται άπραγο, αλλά αντιδρά πάραυτα στις καυτές εξελίξεις.

Διαπίστωσα, για παράδειγμα, ότι η Ένωση εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους δημοσιογράφους της Ουκρανίας, που υποφέρουν από τον πόλεμο, έστω και αν έχω κάποιες ενστάσεις ως προς τη χρονική στιγμή. Γιατί δηλαδή ξεχάσαμε τους Ουκρανούς συναδέλφους, που δολοφονήθηκαν ή βρέθηκαν κυνηγημένοι, εξόριστοι κ.ο.κ. τα προηγούμενα πολλά ταραγμένα χρόνια του ουκρανικού εμφυλίου και των διαδοχικών «εγχρώμων» επαναστάσεων, αλλά τέλος πάντων, ένας πόλεμος πάντα «πουλάει» περισσότερο και η επαγγελματική αυτή διαστροφή είναι λογικό να μας συνοδεύει.

Είδα επίσης με χαρά ότι η ΕΣΗΕΑ πήρε αμέσως θέση για να υπερασπιστεί διάσημους τηλεοπτικούς συναδέλφους, στους οποίους προσωποποίησε την οργισμένη και επιθετική κριτική του στα μέσα ενημέρωσης ο βουλευτής Παύλος Πολάκης.

Και εκεί κάπου ξεροκατάπια, γιατί θυμήθηκα ότι είμαι και εγώ μέλος της ΕΣΗΕΑ, όπως και μερικοί ακόμη συνάδελφοι δημοσιογράφοι, που καλύψαμε και καλύπτουμε το Ουκρανικό τα τελευταία χρόνια. Ακριβώς λόγω της δουλειάς μας και των επισκέψεων στο έδαφος της Ουκρανίας είδαμε (τόσο εμείς, όσο και άλλοι Έλληνες πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών προσώπων) να αναρτώνται με επιθετικό και υβριστικό τρόπο προσωπικά μας δεδομένα στη γνωστή διεθνώς λίστα προγραφών Mirotvorets, που συνδέεται με τους πιο ακραίους εθνικιστικούς-νεοναζί κύκλους της Ουκρανίας και χαίρει μιας προφανώς ένοχης κάλυψης από το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών (που προΐσταται της «Δημόσιας Τάξης») και αμερικανικές υπηρεσίες, οι οποίες γράφεται ότι παρέχουν hosting και στήριξη με «ερευνητική τεχνογνωσία» στη σελίδα προγραφών-στοχοποιήσεων όσων ενοχλούν το αφήγημα των Ουκρανών εθνικιστών.

Ξεροκατάπια και δεύτερη φορά γιατί θυμήθηκα ότι Ουκρανοί και ξένοι (Ιταλοί, Ρώσοι, Γάλλοι) δημοσιολόγοι, που μπήκαν σε αυτή τη λίστα υπήρξαν θύματα επιθέσεων ή βρέθηκαν δολοφονημένοι, με τους συντάκτες της λίστας να επιχαίρουν, διακοσμώντας εκ των υστέρων τις φωτογραφίες των νεκρών πλέον συναδέλφων με τη φράση «Εξοντώθηκε». Λέτε να μην έχει ακούσει τίποτε σχετικό το Δ.Σ. της Ένωσής μας, που δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τα υπό απειλή από ύποπτες λίστες μέλη της ή έκρινε ότι ο Σφακιανός Πολάκης είναι πιο επικίνδυνος για την ακεραιότητα και την ασφάλεια δημοσιογράφων από τα νεοναζιστικά μορφώματα τύπου «Αζόφ»;

Δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι η Ένωση χωρίζει τα μέλη της σε α’ και β’ κατηγορίας, για αυτό θα αναμένω κάποια απάντηση ή ακόμη καλύτερα κάποια έστω και καθυστερημένη αντίδραση, ειδικά τώρα που το καθαρτήριο των ανεπιθύμητων δημοσιογράφων κλπ. δημοσίων προσώπων Myrotvorets στοχοποίησε και την α’ κατηγορία ξένων δημοσιογράφων, απειλώντας τον Κιρ Σίμονς του αμερικανικού δικτύου NBC, ο οποίος απλώς επισκέφθηκε τη χερσόνησο της Κριμαίας και έστειλε το ρεπορτάζ του στο δίκτυό του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζαχάροβα: Με αφορμή την 25η Μαρτίου εγκαλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για επιθετική ρωσοφοβία

«Είναι λυπηρό που αντί να στείλουμε φιλικές ευχές για την εθνική εορτή, είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα της ιστορίας».
ΣΥΝΑΦΗ

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα