ΑΘΗΝΑ
07:15
|
25.04.2024
Υπό τη βαριά σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη, την Τετάρτη 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί 24 απεργία στο Δημόσιο με παράλληλες πορείες στην Αθήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,  αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη 8 του Μάρτη 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την βαριά σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη.

Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου, έχουν ήδη ανακοινώσει κινητοποίηση, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στη μια το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Σε 24ωρη απεργία, προχωρά και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, ενώ η αυλαία των κινητοποιήσεων θα ανοίξει αύριο με την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ.

Κοινό αίτημα η λήψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας, η διασφάλιση της αποτελεσματική λειτουργίας σε υλικό και έμψυχο δυναμικό, καθώς και η απόδοση ευθυνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, σε όλα επίπεδα.

Να τονιστεί, ότι αποφασίστηκε η μετατροπή της στάσης εργασίας σε απεργία «για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση την Τετάρτη στις 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Η ανακοίνωση

Κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στο Δημόσιο

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου,  αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία- για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Συγκέντρωση στην Αθήνα ώρα 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

War: What is it good for? Absolutely nothing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα