ΑΘΗΝΑ
23:53
|
03.05.2024
Η απαγωγή των τεσσάρων Αμερικανών έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στη μεθοριακή πόλη Ματαμόρος. Έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμοιβή 50.000 δολαρίων σε όποιον δώσει αξιόπιστες πληροφορίες που οδηγήσουν στον εντοπισμό των τεσσάρων Αμερικανών πολιτών που απήγαγαν ένοπλοι στο βόρειο Μεξικό ανακοίνωσε σήμερα πως θα δώσει το FBI. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως τα χρήματα θα δοθούν στην περίπτωση που εξασφαλιστεί η επιστροφή των ομήρων και η σύλληψη των δραστών.

Οι τέσσερις Αμερικανοί πέρασαν την Παρασκευή τα νότια σύνορα των ΗΠΑ μεταβαίνοντας στην περιοχή Ματαμόρος της βορειοανατολικής πολιτείας του Μεξικού, Ταμαουλίπας, επιβαίνοντας σε ένα λευκό λεωφορειάκι. Λίγη ώρα μετά ένοπλοι έριξαν πυρ εναντίον τους και τους κατέβασαν από το όχημα οδηγώντας τους προς άγνωστη περιοχή.

A thin line divides victims and perpetrators in the war on drugs in Mexico  | LSE Latin America and Caribbean

Το Ματαμόρος είναι μία μεξικάνικη συνοριακή πόλη που βρίσκεται πολύ κοντά στο Μπραουνσβίλ του Τέξας και συνδέεται συχνά με το οργανωμένο έγκλημα και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ειδικά την περασμένη Παρασκευή ήταν τέτοια η αύξηση των ένοπλων περιστατικών στην μεξικάνικη κωμόπολη που το αμερικάνικο προξενείο εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων καλώντας τους Αμερικανούς να βρουν καταφύγιο και να αποφύγουν τις μετακινήσεις. Οι επιθέσεις που σημειώθηκαν στις 3 Μαρτίου είχαν ως αποτέλεσμα ανεξακρίβωτο αριθμό νεκρών και τραυματιών και σε ένα βαθμό δείχνουν την κατάσταση χάους και σύγχυσης που επικρατεί στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα