ΑΘΗΝΑ
02:41
|
27.07.2024
Μαύρο πανί και λευκά λουλούδια στο άγαλμα του Αριστοτέλη. Οι φοιτητές του ΑΠΘ δεν ξεχνούν και δίνουν ραντεβού στις 8/3, #τεμπη_εγκλημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τα ονόματα των νεκρών φοιτητ(ρι)ών σε ένα λευκό πίνακα και με λουλούδια αποχαιρέτησαν οι φοιτητές του ΑΠΘ τους αδικοχαμένους συμφοιτητές τους από το δυστύχημα στα Τέμπη και δηλώνουν ότι δεν θα ξεχάσουν ποτέ! Όλοι μαζί οι φοιτητές στη μεγάλη απεργία, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Ο θρήνος και η οργή που νιώθουμε όλοι/ες να μας δώσει δύναμη για να βγούμε στους δρόμους, να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε, ενάντια σε αυτήν την πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Αυτοί που ιδιωτικοποίησαν τα κοινωνικά αγαθά. Αυτοί που υπερασπίστηκαν με σθένος το ξεπούλημα τους. Αυτοί που σιώπησαν. Η εταιρία που ήξερε και δεν έκανε τίποτα για να έχει όλα τα συστήματα ασφαλείας διαθέσιμα και λειτουργικά. Αυτοί που τώρα προσπαθούν να κουκουλώσουν την υπόθεση μιλώντας απλά για ένα ανθρώπινο λάθος.

Ενημερώνουμε πως οι δράσεις σε όλα τα σχολεία πανελλαδικά συνεχίζονται. Οργανώνονται και τοπικές πορείες, ενώ στα πανεπιστήμια οργανώνονται γενικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους φοιτητών. Παράλληλα, το ένα μετά το άλλο εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες παίρνουν αποφάσεις για πανεργατική απεργία την Τετάρτη 8/3.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

Ο λαός ενωμένος στον αγώνα ενάντια στο #τεμπη_εγκλημα! Δεν ξεμπερδεύετε με μια συγγνώμη γραμμένη από επικοινωνιολόγους! #antireport #Τεμπη_αγνοουμενοι

Ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

Στο ΑΠΘ βιώνουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του. Θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους.

Είμαστε δίπλα στους 26 τραυματίες φοιτητές μας.

Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες.

Οι Πρυτανικές Αρχές

Παράλληλα, με μαύρο πανί και λευκά λουλούδια σκέπασαν το άγαλμα του Αριστοτέλη έξω από το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ οι φοιτητές και μέλη φοιτητικών συλλόγων, σε ένδειξη πένθους για τους νεκρούς συμφοιτητές τους που έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Οι φοιτητές έγραψαν μάλιστα στίχους του Τάσου Λειβαδίτη: «Καμιά φορά το σφύριγμα ενός τρένου στη νύχτα έχει κάτι απ’ την αιώνια αναχώρηση, μη μιλάτε, ίσως να μη ξημερώσει πια».

Πηγή: Thesstoday.gr

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει ανακοινώσει, πως το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και η Β’ Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ που βρίσκεται στο ΨΝΘ, προσφέρουν Ψυχολογική Υποστήριξη και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες όλο το 24ωρο, με ομάδες ψυχιάτρων και ψυχολόγων, στους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη αλλά και όσων επέβαιναν στο τρένο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: (2313) 324259, 310700, 324302, 324144, 310749

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα