ΑΘΗΝΑ
12:18
|
18.05.2024
Απομακρύνονται τα τελευταία συντρίμμια - Επιτόπια επιθεώρηση από Γεραπετρίτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επτά τραυματίες, που επέζησαν από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και δώδεκα ακόμα σε απλές κλίνες, με την κατάταση δύο ασθενών να κρίνεται σοβαρή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ, είναι ηλικίας μεταξύ 21 και 27 ετών, ενώ μια νεαρή γυναίκα αποσωληνώθηκε.

Σε κρίσιμη κατάσταση φέρονται να παραμένουν ο 20χρονος φοιτητής- ο μοναδικός που επέζησε από το πρώτο βαγόνι – ο οποίος έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και μια ακόμα νεαρή γυναίκα η οποία φέρει εκτεταμένα εγκαύματα.

Απομακρύνονται τα τελευταία συντρίμμια

Στο μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η διαδικασία φόρτωσης σε νταλίκες των τελευταίων συντριμμιών που είχαν απομείνει στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη. Αυτά μεταφέρονται στον χώρο του ΟΣΕ, όπου θα ξεκινήσει η έρευνα των ειδικών για στοιχεία. 

Στο μικροσκόπιο των άρχων μπαίνει επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το «μαύρο κουτί» της επιβατικής αμαξοστοιχίας, το οποίο αναμένεται να δώσει πληροφορίες για την κίνηση και την ταχύτητα που είχε αναπτύξει, ενώ αναζητούνται και τα αίτια της μεγάλης έκρηξης και φωτιάς που ακολούθησε την σύγκρουση με τις εικασίες να επισημαίνουν ως πηγή της τις μεγάλες ποσότητες λαδιού που χρησιμοποιούνται στα συστήματα πέδησης των τρένων.

Επίσκεψη Γεραπετρίτη

Στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης που ανέλαβε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γεραπετρίτης θα μεταβεί σήμερα και αύριο, Τρίτη 7 Μαρτίου, σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη στο σημείο του δυστυχήματος και σε συγκοινωνιακές υποδομές για επιτόπια επιθεώρηση, ενώ τηνΤετάρτη 8 Μαρτίου στις 11:00, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην έδρα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα