ΑΘΗΝΑ
17:19
|
25.04.2024
Επικοινωνία για να «μπει ευρωπαϊκό χέρι» για ακόμα μια φορά στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο της Κομισιόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, ευχαρίστησε την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, για την «ταχεία ανταπόκρισή της» στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη της Ε.Ε. προς την Ελλάδα όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Ευχαριστούμε αγαπητή @vonderleyen για την ταχεία ανταπόκριση στο αίτημά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους. Χαιρόμαστε που μπορούμε να βασιστούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας για βοήθεια».

Νωρίτερα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν είχε σημειώσει σε ανάρτησή της:

«Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον πρωθυπουργό @kmitsotakis περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η Ε.Ε. στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους. Η Επιτροπή και οι εμπειρογνώμονες της @ERA_railways θα ταξιδέψουν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα. Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Ζυμώσεις για διορισμό νέου πρωθυπουργού στην Αϊτή

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα