ΑΘΗΝΑ
06:01
|
27.04.2024
Χιλιάδες άνθρωποι στη Βενεζουέλα τίμησαν, χθες Κυριακή, την 10η επέτειο από τον θάνατό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες άνθρωποι στη Βενεζουέλα συμμετείχαν σε πορείες που πραγματοποιήθηκαν, χθες Κυριακή, για να τιμήσουν τη 10η επέτειο από τον θάνατο του πρώην προέδρου της χώρας Ούγκο Τσάβες .

Συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις μνήμης και πορείες έγιναν σε πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Καράκας, υπό την ηγεσία του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV).

«Ο Τσάβες δεν είναι μια μακρινή ανάμνηση. Είναι μια ζωντανή παρουσία που ζει στην καρδιά και την ψυχή του λαού» τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. «Το μεγαλείο του είναι το μέτρο αυτού που φιλοδοξούμε να είμαστε. Θα μας καθοδηγεί πάντα με την απέραντη αγάπη του», πρόσθεσε.

Στην τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Teresa Carreno στο Καράκας συμμετείχαν ο πρόεδρος της Βολιβίας Λούις Άρσε, ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα, ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, και ο πρώην πρόεδρος της Ονδούρας Μανουέλ Ζελάγια.

«Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον Τσάβες είναι να μην τα παρατήσουμε ποτέ. Σήμερα η πατρίδα του βιώνει βάναυση αυτοκρατορική επιθετικότητα, αλλά, με το παράδειγμά του, ο λαός της Βενεζουέλας θα αντισταθεί και θα νικήσει», είπε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος στο κλείσιμο της τελετής.

«Το όνομα Τσάβες, σημαίνει αγάπη, πίστη και νίκη! 10 χρόνια μετά το χαμό του, ο Λαός μετέτρεψε τον πόνο σε δύναμη για να συνεχίσει να κινητοποιείται στους δρόμους, παλεύοντας καθημερινά για την υπεράσπιση της Πατρίδας και για την εδραίωση του μπολιβαριανού εγχειρήματος που ονειρευόταν», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter.

«Η Ρωσία θα θυμάται πάντα τον Ούγκο Τσάβες. Ήταν μια χαρισματική προσωπικότητα και ταγμένος υποστηρικτής της ισότητας και της ισοτιμίας στις διεθνείς σχέσεις» ανέφερε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά το ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα