ΑΘΗΝΑ
16:36
|
24.05.2024
«Αυτό είναι το μόνο σχέδιο της Κυβέρνησης» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος και απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην επιτρέψουν τίποτα απ’ όλα αυτά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δριμεία κριτική στη διαχείριση της επόμενης ημέρας της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη ασκεί το ΜέΡΑ25 σημειώνοντας ότι το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι: η συγκάλυψη, τα επικοινωνιακά τρικ και η καταστολή.

«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός στέλνει τον κ. Γεραπετρίτη στα Τέμπη, στο σημείο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, για να συνεχίσει το πλέξιμο του αφηγήματος του ‘ανθρώπινου λάθους’, ο ίδιος αποστέλλει επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας του επίσπευση των ερευνών οι οποίες θα πρέπει να γίνουν παράλληλα και πέρα από τις εργασίες της ‘Επιτροπής’».

Το ΜέΡΑ25 εξηγεί: «Αφού δηλαδή πρώτα, έστησαν το αφήγημα του ‘ανθρώπινου λάθους’ -όπως διακήρυξε αρχικά κι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης- και στη συνέχεια έφτιαξαν μια Επιτροπή που θα διερευνήσει τα εγκλήματα στα οποία συνέβαλαν ακόμα και μέλη της επιτροπής, έρχονται τώρα, μετά και την υποκριτική συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη -η οποία συνοδεύτηκε από άγρια καταστολή-, τάχα μου δήθεν να ζητήσουν τάχιστη απόδοση ευθυνών από την Δικαιοσύνη. Προφανώς, πέραν όλων των άλλων νομίζουν πως ο κόσμος θα ξεχάσει ότι μετακλητός του μέχρι πρότινος Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλή, ήταν ο γιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ντογιάκου. Είναι σαφές λοιπόν, πως η όποια επικοινωνιακή διαχείριση κάνει η Κυβέρνηση απλώς επιτείνει την προειλημμένη τακτική της συγκάλυψης των εγκληματικών ευθυνών της σημερινής και των προηγούμενων Κυβερνήσεων του ξεπουλήματος, της υποβάθμισης και της αποψίλωσης των δημοσίων υποδομών της χώρας».

Η ανακοίνωση κλείνει με τις χθεσινές σκηνές αστυνομικής βίας και καταστολής στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας: «Όταν δε, όλο αυτό το αφήγημα της Μητσοτάκης Α.Ε. συμπληρώνεται από μανιασμένους ‘δελτάδες’ οι οποίοι πέφτουν με τα μηχανάκια πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος που διαδηλώνει κατά της συγκάλυψης του εγκλήματος της δολοφονίας των 57 νέων συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα στα Τέμπη, αντιλαμβανόμαστε όλες και όλοι τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης. Την διαβεβαιώνουμε όμως, πως η κοινωνία, η νεολαία, ο λαός μας, είναι αποφασισμένος. Δεν θα επιτρέψει καμία απολύτως συγκάλυψη, ούτε και καταστολή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπορέλ: Το Ισραήλ και ευρωπαϊκές χώρες να μην απειλούν τους δικαστές του ΔΠΔ

Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Ράφα ζητά το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη

Νέα Καληδονία: «Στον πάγο» το νομοσχέδιο του Μακρόν λόγω των ταραχών

Κουτσούμπας: Φέρνετε χασμουρητά και απέχθεια στον κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα