ΑΘΗΝΑ
04:25
|
19.04.2024
Το Σαββατοκύριακο πυρπολήθηκε αστυνομικό τμήμα, αφότου στρατιώτες κατέστειλαν σκληρά τους κατοίκους, αφήνοντας τουλάχιστον πέντε τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι κάτοικοι των επαρχιών Κανσίς και Εσπινάρ στο διαμέρισμα Κούσκο ξεκίνησαν ξανά διαδηλώσεις απαιτώντας την παραίτηση της προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε.

Στο Κανσίς, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ξημέρωμα βρήκε τη γέφυρα Αρτούρο καλυμμένη με σωρούς χώματος και πέτρες. Δεν υπάρχει πέρασμα από το Κούσκο προς το Πούνο και την Αρεκίπα.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Απουριμάκ, η επαρχιακή επιτροπή αγώνα του Εσπινάρ και άλλες οργανώσεις βάσης συμφώνησαν να ξαναρχίσουν την απεργία ενάντια στο καθεστώς Μπολουάρτε.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ηγέτες κινημάτων από τις περιοχές Πούνο, Αρεκίπα, Μοκέγκουα, Απουριμάκ, Κούσκο, Μάντρε ντε Ντίος και Αγιακούτσο.

Το Μέτωπο των Λαϊκών Οργανώσεων του Πούνο ανακήρυξε την Ντίνα Μπολουάρτε εχθρό των Περουβιανών και υπενθύμισε ότι το καθεστώς της είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία 21 πολιτών μόνο σε αυτήν την περιοχή.

Το Σαββατοκύριακο πυρπολήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του Τζούλι. Αυτό συνέβη αφότου στρατιώτες κατέστειλαν σκληρά τους κατοίκους, αφήνοντας τουλάχιστον πέντε τραυματίες. Εδώ και ένα μήνα η ορεινή περιοχή του Πούνο, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Βολιβία, βρίσκεται σε διαρκή απεργία.

Από τη Γενεύη, ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν να σταματήσει η βία στο Περού και εξέφρασαν την ανησυχία τους για αναφορές καταστολής, αυθαίρετων δολοφονιών, συλλήψεων και κρατήσεων.

«Σε κάθε δημοκρατική κοινωνία οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για πολιτικές αλλαγές που επηρεάζουν τις ζωές και τα μέσα διαβίωσής τους», ανέφεραν.

Οι ειδικοί του ΟΗΕ επανέλαβαν την τελευταία έκθεση του Γραφείου του Διαμεσολαβητή, η οποία έχει καταγράψει 48 θανάτους και 1.301 τραυματισμούς στο Περού από την έναρξη των διαδηλώσεων στις 7 Δεκεμβρίου 2022, όταν το Κογκρέσο καθαίρεσε τον Πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα