ΑΘΗΝΑ
06:42
|
27.04.2024
Θα είναι κοινός υποψήφιος έξι αντιπολιτευόμενων κομμάτων μετά από συμβιβασμούς κυρίως με την ηγέτιδα του λεγόμενου «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κύβος ερρίφθη. Ο 74χρονος αρχηγός του «Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος», Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα είναι τελικά ο βασικός αντίπαλος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαΐου καθώς θα είναι κοινός υποψήφιος έξι αντιπολιτευόμενων κομμάτων μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς κύρια με την ηγέτιδα του λεγόμενου «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.

Την είδηση επιβεβαίωσε απόψε ο ίδιος καθώς εμφανίστηκε έχοντας στο πλευρό τους άλλους πέντε αρχηγούς αντιπολιτευόμενων κομμάτων: Τους ηγέτες από το «Κόμμα του Καλού»,(IYI),  το «Κόμμα της Ευτυχίας» (SP), «το Κόμμα του Μέλλοντος» (GP), το «Δημοκρατικό Κόμμα», (DP) και το «Κόμμα της Δημοκρατίας και της Προόδου», (DEVA) έπειτα από σφοδρά και μαραθώνια παζάρια ως το Σαββατοκύριακο.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, θα είναι μεταξύ των αντιπροέδρων του Κιλιτσντάρογλου. Η Μεράλ Ακσενέρ, φαίνεται πως επανήλθε στη συμμαχία της αντιπολίτευσης και συμμετείχε στη συνεδρίαση της συμμαχίας τη Δευτέρα, δίχως να ξεκαθαριστεί άμεσα ποιο αντάλλαγμα εξασφάλισε για να συναινέσει στην υποψηφιότητα του Κλιτσντάρογλου.

Νωρίτερα πάντως σήμερα Μαΐου ο 69χρονος Τούρκος Πρόεδρος επιβεβαίωσε πως οι Τούρκοι ψηφοφόροι θα κληθούν στις κάλπες στις 14 Μαΐου για να εκλέξουν νέο Πρόεδρο και τα 600 μέλη του κοινοβουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα