ΑΘΗΝΑ
12:17
|
02.05.2024
Το ξέσπασμα των δύο τηλεπαρουσιαστών για το έγκλημα στα Τέμπη εξέφρασε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού για τις ευθύνες πολιτικών και δημοσιογράφων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το λαϊκό αίσθημα απέναντι στο εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών που έρχεται μετά από αναρίθμητες άλλες τραγωδίες με εκατόμβες νεκρών της παρούσας και των προηγούμενων κυβερνήσεων φάνηκαν να εκφράζουν τηλεπαρουσιαστές εκπομπών απόψε σε διαφορετικούς σταθμούς.

Αίσθηση προκάλεσε απόψε ο μονόλογος του Αντώνη Κανάκη από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον τηλεοπτικό σταθμό Αntenna όπου επισήμανε πως μολονότι οι άλλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψουν στην κανονικότητα της λοβοτομής και των ριάλιτι τύπου «Survivor» εκείνοι δεν θα ακολουθήσουν.

«Κάνουν ό,τι μπορούν όλοι τους για να επιστρέψουμε σε αυτή τη χαζοχαρούμενη κανονικότητα μην ξεχνάμε ότι στο τριήμερο πένθος έπαιζε Survivor. Θα κάνουν ό,τι μπορούν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της λοβοτομής γιατί βολεύει και τους πολιτικούς αλλά και τα κέρδη γιατί η στενοχώρια δεν έχει διαφημίσεις, η διαφήμιση θέλει χαρά. Εμείς δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στα συστατικά που θα επιστρέψουν τον κόσμο στην κανονικότητα αυτήν του πάμε να ασχοληθούμε ξανά με το Survivor» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε:

«Όταν ξεκίνησε το Ράδιο Αρβύλα, ήταν πριν 15 χρόνια, όταν σκότωσαν τον Αλέξη. Ήμασταν σε τρομακτικά άβολη θέση να βγαίνουμε στον αέρα… Θυμάμαι να λέω Θεέ μου ας μην χρειαστεί να ξαναβγούμε στον αέρα υπό παρόμοιες συνθήκες. Να που χρειάζεται και το Ράδιο Αρβύλα θα είναι μια εκπομπή που απλά θα επικοινωνήσουμε και θα εκφράσουμε όλα όσα κι εσείς σκέφτεστε. Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση σε αυτήν την χώρα, Ελπίζω να είμαστε…Δεν θα υπάρχει ροή. Προκαταβολικά  ζητώ συγγνώμη. Ο λόγος δε θα είναι δομημένος… Αν και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε το Ράδιο Αρβύλα, όπως μια εβδομάδα πριν. Δεν μπορούμε, δε θέλουμε και δε μας βγαίνει, Δε θέλουμε να επιστρέψουμε στα συστατικά αυτά που θα επιστρέψουν τον κόσμο στην κανονικότητα».

Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά μεγαλοδημοσιογράφων τύπου ‘Αρη Πορτοσάλτε, λέγοντας:

«Αυτό που είναι χυδαίο είναι ότι τολμάς να κάνεις αυτούς τους συμψηφισμούς αυτήν την ώρα (σ.σ. για το Μάτι), ξεκινάς να λες ότι δεν είναι της στιγμής, αλλά το λες. Αν δεν είναι της στιγμής, βούλωσέ το, μην το λες… Επικοινωνούν αυτοί οι άνθρωποι με τον εγκέφαλό τους; Δηλαδή γ…ώ τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας, την μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκ…ά στα μούτρα σας…».

Απευθυνόμενος στη συνέχεια και σε άλλους δημοσιογράφους που δεν τιμούν το ρόλο ευθύνης που κανονικά έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό λέγοντας:

«Αυτά που γράφουν στους τοίχους για δημοσιογράφους παπαγάλους είναι λίγα, δημοσιογραφία είναι πλέον υπάλληλος κομμάτων, καναλαρχών και διαφόρων άλλων συμφερόντων, τότε γίνεται εχθρός της Δημοκρατίας… Οι δημοσιογράφοι θα βάλουν τα τσιράκια τους και θα επιτεθούν… αλλά όσο και να δημιουργείτε πλασματική πραγματικότητα και λέτε ότι βρέχει ενώ σας φτύνουν, δεν βρέχει, σας φτύνουν…».

Το ξέσπασμα του Μουτσινά

Νωρίτερα σε ένα παρόμοιο ξέσπασμα αγανάκτησης είχε προβεί και ένας άλλος παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής.

Κατά την έναρξη της εκπομπής του «Καλό Μεσημεράκι» στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Μουτσινάς αναφέρθηκε αναπόφευκτα στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε:

«Μιλάμε για ένα τραγικό συμβάν έτσι κι αλλιώς και η τηλεόραση το κάνει πιο τραγικό. Δεν μπορούμε να ενώσουμε αυτό που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για αυτές τις ψυχές και δύναμη για τους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω… Τώρα μιλάμε για μια καραμέλα, που λέγεται “ανθρώπινο λάθος”. Έχει χαθεί πια το μέτρο, μας λένε ό,τι να ‘ναι, τους κοιτάμε στα μάτια, υπάρχει πάντα μία “συγγνώμη”. Τρεις κυβερνήσεις, πάρα πολλοί υπουργοί, κανείς δεν ασχολήθηκε, κανείς δεν θα ασχολιόταν αν δεν γινόταν το δυστύχημα. Μιλάμε για ένα κομμάτι που λείπει: την πρόνοια.“Ανθρώπινο λάθος” είναι που κατεβήκαμε εδώ, να φοβάσαι να βρέξει να χιονίσει, να ταξιδέψεις, συμβαίνει να ξαναφοβηθείς για τη ζωή σου.Όλα αυτά, καταλαβαίνετε, σκάνε ένα-ένα. Ρε παιδιά τι γίνεται; Δεν φταίει μόνο ένας. Νιώθω ένα αδιέξοδο, παρόλα αυτά θα πρέπει κάτι να γίνει!».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό παρατήρησε:

«Βγήκε ο πρωθυπουργός, σαν να είναι πάλι κορονοϊός, ίδια φάτσα. Ο επικοινωνιολόγος πρέπει να αλλάξει. Αλλάξτε τον, πρωθυπουργέ! Γιατί είτε είναι κορόνα, είτε ατύχημα, είτε βιασμοί, είναι μια ίδια φάτσα στεναχωρημένη. Αν δεν το αντέχετε, μπορείτε να παραιτηθείτε. Όχι μόνο ο πρωθυπουργός, όλοι. Είναι ανθρώπινο να πούμε ότι δεν μπορούμε. Ας έρθει κάποιος που μπορεί…Ό,τι να ‘ναι γίνεται. Είναι τόσες υποθέσεις που είναι ανοιχτές. Είναι όλα στον “αέρα”. Ας γίνει κάτι!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα