ΑΘΗΝΑ
09:28
|
23.04.2024
Παρότι η εταιρία έχει δηλώσει ότι είναι τεχνικά δυνατό να επισκευαστούν οι ζημιές, το Reuters, επικαλούμενο πηγές, υποστηρίζει πως υπάρχουν ελάχιστες προοπτικές για κάτι τέτοιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απόφαση για το μέλλον των αγωγών Nord Stream θα ληφθεί από την Gazprom και τους υπόλοιπους μετόχους του έργου, χωρίς να υπάρξουν σχετικές συστάσεις από το Κρεμλίνο για αυτό το θέμα προς την εταιρεία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον των αγωγών, στους οποίους σημειώθηκε επίθεση δολιοφθοράς τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου συμβούλεψε τους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στην Gazprom, η οποία είναι αρμόδια.

Πέρα από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό, ο Πεσκόφ τόνισε πως η απόφαση «φυσικά, πρέπει να ληφθεί συλλογικά από όλους τους μετόχους – καθώς πρόκειται για ένα διεθνές έργο».

Εκτός από την Gazprom, μέτοχοι της Nord Stream AG, του φορέα εκμετάλλευσης του Nord Stream 1 με έδρα την Ελβετία, είναι οι Engie, Gasunie, Wintershall DEA και E.ON.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν συστάσεις από το Κρεμλίνο προς την Gazprom σχετικά με το θέμα. «Πρώτα από όλα, πρέπει να επικοινωνήσετε με την Gazprom», επανέλαβε.

Νωρίτερα, την Παρασκευή, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream1 και Nord Stream 2 πρόκειται να σφραγιστούν και το έργο να παγώσει, καθώς δεν δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την επισκευή ή την επανενεργοποίησή τους.

Παρότι η Gazprom έχει δηλώσει ότι είναι τεχνικά δυνατό να επισκευαστούν οι ζημιές που προήλθαν από την έκρηξη στους αγωγούς, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές, υποστηρίζει πως υπάρχουν ελάχιστες προοπτικές για κάτι τέτοιο, καθώς εκτιμά ότι οι σχέσης της Μόσχας με την Δύση δεν πρόκειται να  βελτιωθούν αρκετά στο άμεσο μέλλον ώστε να χρειαστούν οι αγωγοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητά με την Ουκρανία η κυβέρνηση;

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Στην Ουρουγουάη η Σακελλαροπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα