ΑΘΗΝΑ
13:34
|
18.05.2024
Η οργή που προκαλεί στον ελληνικό λαό το εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναγκάζει την κυβέρνηση σε αλλαγές των αρχικών σχεδίων για τις εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανατροπές στους αρχικούς σχεδιασμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ημερομηνία των εκλογών ενδέχεται να επιφέρει το πολύνεκρο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.

Στο επιτελείο στενών συμβούλων της κυβέρνησης, που επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, απόψε φάνηκε να απομακρύνεται το ενδεχόμενο για προκήρυξη εκλογών τον Απρίλιο με πιθανότερες ημερομηνίες την 21η Μαΐου και την 2α Ιουλίου καθώς επιχειρείται να παρακαμφθεί ο Γολγοθάς των πανελλαδικών εξετάσεων του Λυκείου.

Επιπλέον, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού ευελπιστούν πως τότε θα έχει μετριαστεί η οργή και η απογοήτευση του μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού για τις εγκληματικές ευθύνες τόσο της παρούσας όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων επί τουλάχιστον μία 20ετία.

Πληροφορίες από πηγές που έχουν πρόσβαση στις συσκέψεις γίνονται τα τελευταία 24ωρα στο Μέγαρο Μαξίμου μεταφέρουν την πεποίθηση των περισσότερων συμβούλων και επικοινωνιολόγων του πρωθυπουργού πως ως τα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου θα έχει μειωθεί η οργή και θα μπορούν να δουλέψουν τα επιτελεία ώστε να επιχειρήσουν να δείξουν αφενός έναν δήθεν «πιο δίκαιο» επιμερισμό ή μετατόπιση ευθυνών και να πείσουν (εάν και εφόσον μπορέσουν) πως εννοούν σοβαρά πως προχωρούν σε μέτρα για την απόκτηση ασφαλούς σιδηροδρομικής συγκοινωνίας στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Ο επικεφαλής IRNA news: Τα ανεξάρτητα ΜΜΕ να γίνουν η φωνή της Γάζας

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα