ΑΘΗΝΑ
13:49
|
01.05.2024
Τα χημικά και οι πέτρες κατά πολιτών και εργαζομένων στο συλλαλητήριο πένθους για τα Τέμπη της περασμένης Κυριακής είναι όλα καταγεγραμμένα σε βίντεο.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντολή για τη διενέργεια άμεσης έρευνας σχετικά με βίαιες ενέργειες αστυνομικών κατά τη διάρκεια του μαζικού συλλαλητηρίου για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, την περασμένη Κυριακή, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Η αστυνομική βία με χημικά και πέτρες κατά πολιτών και κατά εργαζομένων (όπως ο τραυματισμός του συνεργάτη μας φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνου Ζήλου) έχουν καταγραφεί σε βίντεο και έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, για σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων που διοργανώνουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Αντικείμενο της σύσκεψης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα, θα είναι η μέγιστη δυνατή συνεργασία για τη διατήρηση της ηρεμίας, της τάξης, της ασφάλειας και η προστασία ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα