ΑΘΗΝΑ
16:56
|
08.05.2024
Το σκίτσο του Βασίλη Δαγρέ για το έγκλημα στα Τέμπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το «κρυφτό» για τις ευθύνες της πλέον πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στην ιστορία της Ελλάδας ξεκίνησε και θα παίζεται για πολύ καιρό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό με εντολή επικοινωνιολόγου. Το μήνυμά του δεν έγινε σαφές και ανέλαβαν τα όργανα της τάξης να πνίξουν με χημικά όσους δεν κατάλαβαν ότι «όλα θα βγουν στο φως».

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής παραιτήθηκε από το υπουργείο αλλά διεκδικεί σαν μη συνέβη τίποτα την ψήφο στις επερχόμενες εκλογές.

Δημοσιογράφοι δίνουν οδηγίες για το πώς η κυβέρνηση θα ξεπεράσει και αυτή τη δυσαρέσκεια του κόσμου και πώς μπορεί να βγει κάτι καλό από αυτό το… κακό. Τελικά δύο παρουσιαστές ψυχαγωγικών προγραμμάτων της τηλεόρασης (Αντώνης Κανάκης-Νίκος Μουτσινάς) κατάφεραν να εκφράσουν μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού για τις ευθύνες πολιτικών και δημοσιογράφων.

Ωστόσο, όπως γράφαμε στο Κοσμοδρόμιο το έγκλημα στα Τέμπη έχει βαθύτερες ρίζες και σχέδιο. «Οι ένοχοι των ιδιωτικοποιήσεων, της λεηλασίας και όσων αυτές προκάλεσαν έχουν ονοματεπώνυμα», γράφει ο Θέμης Τζήμας.

«Οι μέχρι στιγμής 57 αναγνωρισμένοι νεκροί της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη δεν σκοτώθηκαν σε ατύχημα λοιπόν, ούτε αυτοί, αλλά σε μαθηματική εξίσωση. Η εξίσωση περιγράφει τη θνησιμότητα των πολλών σε ένα συγκεκριμένο σύστημα που ονομάζεται νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός των διαπλεκόμενων συμφερόντων, όπου μνημόνια και διαχρονικές πολιτικές λιτότητας επιβάλλουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με γνώμονα το κέρδος των λίγων», συμπληρώνει η Ζωή Μαυρουδή.

Σχετικό με τις ιδιωτικοποιήσεις το σκίτσο του Βασίλη Δαγρέ, το οποίο αναδημοσιεύουμε από τον ιστότοπο toonpool.com.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εισβολή στη Ράφα

Ένα σκίτσο του Ιορδανού Emad Hajjaj για τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών εν μέσω διαπραγματεύσεων για εκεχειρία.
ΣΥΝΑΦΗ

Στην απέλαση Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου θα προχωρήσει η Βρετανία

Γερμανία: Επιστολή καθηγητών υπέρ των φιλοπαλαιστινιακών καταλήψεων στα πανεπιστήμια

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα