ΑΘΗΝΑ
00:04
|
27.04.2024
19 σωματεία καλούν τον Δήμαρχο Αθηναίων και το Δημοτικό Συμβούλιο να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να ανακαλέσουν τις αντεργατικές αποφάσεις τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους για τους εργαζόμενους στο θέατρο «Μαρία Κάλλας», ζητούν από τον δήμαρχο Αθηναίων και το Δημοτικό Συμβούλιο με επιστολή τους, τα σωματεία καλλιτεχνών και εργαζόμενων στον πολιτισμό.

Όπως τονίζει η κοινή επιστολή που απέστειλαν 19 σωματεία, ο Δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ «αρνείται να καταβάλλει αμοιβές σε εργαζόμενους στο Θέατρο Μαρία Κάλλας (πρώην Ολύμπια) με τη δικαιολογία ότι το θέατρο τελεί υπό κατάληψη.

Στην επιστολή επισημαίνεται πως πρόκειται, «για εργαζόμενους που εργάζονται μέσω εργολαβικών εταιρειών ή εταιρειών δανειζόμενου προσωπικού, καθώς και εργαζόμενοι με μπλοκάκι, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά απολύονται».

«Την ώρα που η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει δημιουργήσει απίστευτα αδιέξοδα στους ανθρώπους του πολιτισμού μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος 85 και την απαξίωση των σπουδών στις καλλιτεχνικές σχολές, ο Δήμος Αθηναίων -υπό την εποπτεία του οποίου βρίσκεται το Θέατρο Μαρία Κάλλας- επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να διασπάσει τον αγώνα μας, με μία κίνηση καθαρά ανάλγητη».

Τέλος, η κοινή επιστολή καλεί τον Δήμαρχο Αθηναίων και το Δημοτικό Συμβούλιο «να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να ανακαλέσουν τις αντεργατικές αποφάσεις τους και να αξιοποιήσουν τους εργαζόμενους στις, ούτως ή άλλως πάρα πολλές, δραστηριότητες και ανάγκες που υπάρχουν».

«Ο Δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ αρνείται να καταβάλλει αμοιβές σε εργαζόμενους στο Θέατρο Μαρία Κάλλας (πρώην Ολύμπια) με τη δικαιολογία ότι το θέατρο τελεί υπό κατάληψη.

Πρόκειται για εργαζόμενους που εργάζονται μέσω εργολαβικών εταιρειών ή εταιρειών δανειζόμενου προσωπικού καθώς και εργαζόμενοι με μπλοκάκι, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά απολύονται. Την ώρα που η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει δημιουργήσει απίστευτα αδιέξοδα στους ανθρώπους του πολιτισμού μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος 85 και την απαξίωση των σπουδών στις καλλιτεχνικές σχολές, ο Δήμος Αθηναίων – υπό την εποπτεία του οποίου βρίσκεται το Θέατρο Μαρία Κάλλας – επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να διασπάσει τον αγώνα μας, με μία κίνηση καθαρά ανάλγητη.

Καλούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να ανακαλέσουν τις αντεργατικές αποφάσεις τους και να αξιοποιήσουν τους εργαζόμενους στις, ούτως ή άλλως πάρα πολλές, δραστηριότητες και ανάγκες που υπάρχουν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ & ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.Λ.Σ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Κ.Θ.Β.Ε. ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ, ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ-ΑΚΡΟΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα