ΑΘΗΝΑ
16:04
|
26.04.2024
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν τουλάχιστον έξι νεκρούς Παλαιστίνιους στην Τζενίν. Μάχες και στη Ναμπλούς. Νεκρός Παλαιστίνιος από επίθεση εποίκων και στη Χεβρώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πολεμική ζώνη έχουν μετατρέψει από νωρίς σήμερα το απόγευμα δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στις πόλεις  Ναμπλούς και τη Τζενίν της Δυτικής Όχθης εξαπολύοντας επιθέσεις ακόμη και με ελικόπτερα Απάτσι και πυραύλους και σκοτώνοντας ως τώρα (σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας) τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας ανεξακρίβωτο αριθμό άλλων (ανάμεσά τους και παιδιά).

Στιγμιότυπο από βίντεο που ανέβασαν στο Τουίτερ Παλαιστίνιοι στην Τζενίν και δείχνει τη χρήση ισραηλινών ελικοπτέρων Απάτσι και πυραύλων κατά των κατοίκων της πόλης.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν επιχειρήσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού στα περίχωρα της Τζενίν με 7 ή και 8 νεκρούς αλλά και συλλήψεις των τριών αδελφών Χάλιντ, Αμπντ και Κάσιμ Χαρούσα που καταζητούσαν εδώ και μέρες οι ισραηλινές αρχές ως ενεχόμενοι στην επίθεση κατά νεαρού Ισραηλινού από το χωριό Χουάρα που στη συνέχεια έγινε στόχος άγριων επιθέσεων Εβραίων εποίκων στο τέλος Φεβρουαρίου.

Στη Ναμπλούς επιθέσεις του ισραηλινού στρατού με πυραύλους σε κτίριο της πόλης ανέφεραν πιθανώς τουλάχιστον άλλα τρία θύματα. Η κατάσταση είναι ρευστή καθώς ασθενοφόρα δεν είναι εύκολα να πλησιάσουν την περιοχή.

Λίγη ώρα νωρίτερα βρέθηκε σε περιοχή της κατεχόμενης Χεβρώνας η σορός ενός ηλικιωμένου Παλαιστίνιου που είχε υποστεί φονική επίθεση Εβραίων εποίκων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα