ΑΘΗΝΑ
13:04
|
26.06.2024
Η πιθανή επίσκεψη Άσαντ έχει φόντο τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου και τις προσπάθειες της Άγκυρας για επαναπροσέγγιση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα μέσα Μαρτίου αναμένεται να μεταβεί στη Μόσχα ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ υποστηρίζουν σήμερα ρεπορτάζ ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης που αναμεταδίδουν αραβικά δίκτυα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κληθείς να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες το επιβεβαίωσε αποφεύγοντας να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για λόγους ασφαλείας.

Από παλιότερη επίσκεψη του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Άσαντ στη Μόσχα

Σε μία τέτοια περίπτωση κατά τις συναντήσεις που θα έχει στη Μόσχα ο Σύρος Πρόεδρος αναμένεται να συζητηθούν οι νέες αυξημένες ανάγκες της βόρειας, βορειοδυτικής Συρίας μετά τον καταστροφικό και πολύνεκρο σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου αλλά και να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για εξομάλυνση των σχέσεων  ανάμεσα σε Δαμασκό και Άγκυρα .

Ο Τούρκος αναλυτής Ömer Özkizilcik μιλώντας στο αραβικό δίκτυο The New Arab  σήμερα σχολίασε πως μία επίσκεψη του Άσαντ στη Μόσχα θα συμπεριλάμβανε και τις συζητήσεις για προσέγγιση Δαμασκού – Άγκυρας που «δίχως τις ρωσικές πιέσεις δεν θα γίνονταν». Ωστόσο ακόμη και έτσι η συριακή κυβέρνηση είναι σίγουρο πως θα θέσει τους δικούς της όρους ώστε να μην γίνει «κομπάρσος» στην προεκλογική εκστρατεία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των τουρκικών εκλογών της 14ης Μαΐου.

Ας μην ξεχνάμε έπειτα πως ο τουρκικός στρατός έχει εξαπολύσει από το 2016 τουλάχιστον τρεις παράνομες χερσαίες επεμβάσεις στο συριακό έδαφος και απειλούσε με νέα από πέρσι αλλά λόγω των σφοδρών αμερικανο-ρωσικών αντιδράσεων αναγκάστηκε να την βάλει «στον πάγο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Νορβηγικό συνταξιοδοτικό ταμείο γυρίζει την πλάτη στην Caterpillar λόγω Γάζας

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Και επίσημα ο Μαρκ Ρούτε νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα