ΑΘΗΝΑ
17:08
|
26.04.2024
Ο κρύος καιρός, η λειψή παραγωγή των αιολικών, αλλά και η απεργία των εργαζομένων της ηλεκτροπαραγωγής στη Γαλλία σήμαναν έκτακτη ανάγκη για την εταιρεία διαχείρισης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανική National Grid Plc προσέφυγε στην καύση άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας, αφού η αγορά απέτυχε να παράσχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια μεσούσης της κρίσης εφοδιασμού, που αντιμετωπίζει η χώρα αυτόν το χειμώνα.

Πέρυσι, η National Grid χρηματοδότησε πέντε μονάδες άνθρακα, που ήταν προγραμματισμένο να κλείσουν, για να παραμείνουν διαθέσιμες αυτόν τον χειμώνα σε περίπτωση που η αγορά χονδρικής δεν θα μπορούσε να καλύψει τη ζήτηση.

Ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου κάλεσε σήμερα τις δύο μονάδες έκτακτης ανάγκης της Electricite de France SA στον σταθμό West Burton A να παράγουν ενέργεια για να εξασφαλίσουν την κάλυψη της ζήτησης.

Μία από αυτές τις μονάδες έχει ξεκινήσει να παράγει. Η ανάγκη προέκυψε κατά τη διάρκεια ενός κύματος ψύχους που συνδυάστηκε με πεσμένη παραγωγή αιολικής ενέργειας, αφήνοντας ένα έλλειμμα στο σύστημα.

Οι συνθήκες χαμηλού ανέμου, υψηλής ζήτησης και έλλειψης εισαγωγών σήμερα λόγω των απεργιών των εργαζομένων σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στη Γαλλία έκαναν δύσκολη τη διατήρηση ενός ασφαλούς αποθέματος ασφαλείας, που είναι γνωστό και ως λειτουργικό περιθώριο.

Οι θερμοκρασίες στο Λονδίνο έπεσαν έως και 5,1 C κάτω από τις συνηθισμένες για την εποχή, ενώ η παραγωγή ανέμου μειώθηκε σε σημείο να παρέχει μόλις το 14% της ισχύος της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου.

Το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης με την καύση άνθρακα κοστίζει στα βρετανικά νοικοκυριά σχεδόν 400 εκατομμύρια λίρες μέσω των χρεώσεων που κατανέμονται στους λογαριασμούς ενέργειας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να διατηρήσει μόνο ένα εργοστάσιο άνθρακα – τις εγκαταστάσεις της Uniper SE στο Ράτκλιφ- να λειτουργεί από τον Απρίλιο, και ακόμα και αυτό αναμένεται να κλείσει το 2024.

Η National Grid ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι τα νοικοκυριά δε χρειάζεται πλέον να περιορίζουν την κατανάλωση, αφού νωρίτερα μέσα στην μέρα είχε ανακοινώσει ότι αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο.

Επιπλέον η National Grid τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησε την Υπηρεσία Ευελιξίας Ζήτησης. Βάσει αυτού του προγράμματος η εταιρεία επιδοτεί τα νοικοκυριά εάν περιορίσουν την κατανάλωση. Τώρα σχεδιάζει να επεκτείνει αυτό το πρόγραμμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα