ΑΘΗΝΑ
05:37
|
09.05.2024
Μήνυση και ύστερα αγωγή κατά του πρώην υπουργού που έδινε εγγυήσεις την ασφάλεια των σιδηροδρόμων - Νέο τεστ DNA για επιβεβαίωση ζητούν οικογένειες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυση κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή θα καταθέσει η οικογένεια θύματος για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος δικηγόρος της οικογένειας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη, έχει λάβει από τον πατέρα του θύματος εντολή να προχωρήσει σε μήνυση και στη συνέχεια σε αγωγή κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών.

Ο κ. Καραμανλής, που παραιτήθηκε στη σκιά του εγκλήματος με τους 57 νεκρούς και ο οποίος λίγες μόνο ημέρες πριν, στις 20 Φεβρουαρίου, «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» από βήματος βουλής για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, μπαίνει έτσι στο στόχαστρο, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.

«Θα κινηθούμε νομικά και θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες γι’ αυτό το φρικτό δυστύχημα είτε πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, είτε για τον ΟΣΕ, την ΓΑΙΟΣΕ, την ΤΡΕΝΟΣΕ ή την ιταλική εταιρεία που έχει την διαχείριση. Επίσης, θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου», δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας Ασλανίδη μιλώντας σήμερα στο Mega, κάνοντας λόγο για προσπάθεια της ιταλικής εταιρείας να αποσείσει τις ευθύνες της.

«Έχουμε ήδη καταθέσει υποστήριξη της κατηγορίας για τους συγγενείς και αναμένουμε τον ειδικό εφέτη ανακριτή για να μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος, έχουμε το δικαίωμα ως συνήγοροι των συγγενών να ορίσουμε δικούς μας τεχνικούς συμβούλους», ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του 26χρονου Δημήτρη που σύμφωνα με πληροφορίες είχε μεταβεί στην Αθήνα για να ζητήσει σε γάμο την κοπέλα του και επέστρεφε στην συμπρωτεύουσα.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι δύο από τις οικογένειες θυμάτων που εκπροσωπεί έχουν ζητήσει να διενεργηθεί εκ νέου τεστ DNA, για επιβεβαίωση και επέκρινε την εντολή που, όπως λένε οι οικογένειες των θυμάτων, έχει δοθεί να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα.

Σε συνέντευξή του στο Mega ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να ανοίξουν τα φέρετρα και να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα