ΑΘΗΝΑ
09:12
|
10.05.2024
«Το Ανώτατο Δικαστήριο και το δικαστικό σώμα λειτουργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το φύλο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χθες, παραμονή της 8ης Μάρτη, Αργεντινές κοινωνικές ακτιβίστριες πραγματοποίησαν διαδήλωση στο Μπουένος Άιρες μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο για να διαμαρτυρηθούν κατά της «δικαστικής μαφίας» και να απαιτήσουν τον εκδημοκρατισμό της δικαιοσύνης.

«Την παραμονή της 8ης Μαρτίου, βρισκόμαστε μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο ζητώντας δικαιοσύνη που να λαμβάνει υπόψη το φύλο», δήλωσε η Μάρα Μπράουερ, βουλεύτρια του κόμματος «Frente de Todos (Μέτωπο για Όλους/ες)».

«Όλες οι συντρόφισσες έχουν να πουν ιστορίες για το πώς η δικαιοσύνη τους γύρισε την πλάτη στην κατάσταση που βιώνουν ως γυναίκες, ας πούμε όταν εξέταζε ζητήματα διατροφής για τα παιδιά τους ή όταν καταπιανόταν με τα δικαιώματά τους ως εργαζόμενες γυναίκες».

«Το Ανώτατο Δικαστήριο και το δικαστικό σώμα λειτουργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το φύλο. Δε σχηματίζουν μια προοπτική, η οποία να προστατεύει τις γυναίκες στην ευαλωτότητά τους», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στο Παλάτι των Δικαστηρίων, οι ακτιβίστριες εξέφρασαν και την αλληλεγγύη τους προς την Αντιπρόεδρο Κριστίνα Φερνάντεθ-Κίρχνερ, η οποία αποκλείστηκε από το δικαστικό σύστημα από το να είναι υποψήφια για την προεδρία της δημοκρατίας όπως και για οποιοδήποτε άλλο δημόσιο αξίωμα.

«Παλεύουμε για να είναι υποψήφια η Κριστίνα», δήλωσαν συγκεντρωμένες, σημειώνοντας ότι την πολεμούν οι επιχειρηματικές ελίτ και η δικαστική μαφία.

(Πηγή: TeleSur)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί σε διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Να διεθνοποιήσουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια: Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού μας περιμένει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα