ΑΘΗΝΑ
04:04
|
20.05.2024
Στις 17.00 διαδηλώνει το το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία. Η Κύπρος θρηνεί δύο θύματα στα Τέμπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα και στην Λευκωσία που θρηνεί από την πλευρά της τους δύο Κύπριους φοιτητές που χάθηκαν στην πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν ήταν ατύχημα – Καμία ανοχή στη συγκάλυψη» καλεί σήμερα το DiEM25 Κύπρου στις 5 το απόγευμα στην διαμαρτυρία που οργανώνει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών, έξω από την ελληνική πρεσβεία.

Όλοι οι Έλληνες αριστεροί μετανάστες Μαζί. Μαζί με την Ελληνική και Κυπριακή κοινωνία που θρηνεί για τα δολοφονημένα παιδιά της και βράζει από οργή και θυμό.

Αυτό το έγκλημα δε θα μείνει ατιμώρητο! Καμία ανοχή στη συγκάλυψη!

Δεν θα επιτρέψουμε να “ξεπλυθεί” η ένοχη ιδιωτικοποίηση που μας έφερε ως εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε να μεταφέρονται οι ευθύνες από τους κύριους υπεύθυνους στους εργαζόμενους. Φτάνει πια! Πένθος δεν σημαίνει συγκάλυψη.

Απαιτούμε την τιμωρία των υψηλά ιστάμενων ενόχων.

Απαιτούμε το τέλος της απαξίωσης των σιδηροδρόμων.» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Συγκέντρωση και χθες το απόγευμα από το ΚΚΕ

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία και από μέλη και φίλους του ΚΚΕ στο νησί με σύνθημα «Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή». Οι συμμετέχοντες άναψαν κεριά τιμώντας του νεκρούς και καταδικάζοντας «ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα», όπως ανέφερε το κείμενο διαμαρτυρίας που διάβασαν έξω από την ελληνική πρεσβεία.

Οι παρευρισκόμενοι άναψαν κεράκια μπροστά στην είσοδο της Πρεσβείας με τα οποία σχηματίστηκε η φράση «τα κέρδη τους, οι νεκροί μας» ενώ πλήθος κόσμου, νέοι και νέες στην πλειοψηφία τους Έλληνες μετανάστες και φοιτητές αλλά και Κύπριοι νεολαίοι βροντοφώναξαν πως «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα