ΑΘΗΝΑ
08:04
|
27.04.2024
Συμβολική κατάληψη των σιδηροδρομικών γραμμών από τρακτέρ - Κλειστά καφέ και τράπεζες, «κατέβασαν ρολά» τα εμπορικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το γνωστό απόσπασμα από το ποίημα «Σχήμα της απουσίας» του Γιάννη Ρίτσου, «Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους», ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρισα, μια από τις μεγαλύτερες που έχει δει η πόλη τα τελευταία χρόνια.

Όλες οι γενιές της πόλης, με τη νεολαία να δίνει τον τόνο, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπων, ζητώντας να αποδοθούν όλες οι ευθύνες και εκεί που πρέπει.

Παρότι το κεντρικό κάλεσμα φορέων, σωματείων και συλλογικοτήτων στη Λάρισα ήταν για τις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης, μαθητές που έφτασαν με πορεία από τα σχολεία τους, συγκεντρώθηκαν από νωρίς δίνοντας τον τόνο στην παλλαϊκή συγκέντρωση για το έγκλημα στα Τέμπη.

Νωρίτερα σε συμβολική κατάληψη των σιδηροδρομικών γραμμών στην περιοχή της Χάλκης έξω από την πόλη προχώρησαν αγρότες με τρακτέρ.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, από το πρωί η εμπορική κίνηση έχει νεκρώσει καθώς μαζικά οι καταστηματάρχες έχουν κατεβάσει τα ρολά των εμπορικών καταστημάτων, ενώ κλειστά παραμένουν και πολλά καφέ και άλλες επιχειρήσεις της πόλης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, από χθες, έχει καλέσει όλα τα μέλη του, όπως και όλους τους επαγγελματίες της πόλης, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα