ΑΘΗΝΑ
23:02
|
27.04.2024
Φοιτητικές παρατάξεις της Νομικής Αθηνών καταγγέλλουν την παρουσία ΟΠΚΕ στο κτίριο της σχολής, με αστυνομικούς να βιντεοσκοπούν και να παρεμποδίσουν την έλευση στο κατειλημμένο κτίριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργισμένοι φοιτητικοί σύλλογοι της Νομικής Αθηνών καταγγέλλουν την παρουσία ΟΠΚΕ στην κατάληψη του κτιρίου και την παρεμπόδιση φοιτητών να εισέλθουν στον χώρο της Νομικής.

Αναλυτικά η καταγγελία αναφέρει:

«ΟΠΚΕ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Στην είσοδος της Νομικής Σχολής, την στιγμή που οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πήγαιναν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Φοιτητικών τους Συλλόγων, αυτό που αντίκρισαν ήταν μια διμοιρία ΟΠΚΕ να τους απαγορεύει την είσοδο στην ίδια τους την σχολή. Η παρουσία τους είναι άκρως προκλητική καθώς βιντεοσκοπούν τον κόσμο που υπερασπίζεται το δικαίωμα του στο άσυλο και την διαμαρτυρία!

Ο εκφοβισμός της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ δεν θα περάσει.

Με φοβερή μαζικότητα τις προηγούμενες μέρες, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά πήραν αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις. Μαχόμενες και μαχόμενοι να μην ξεχαστούν όσα έχουν γίνει, από το έγκλημα στα Τέμπη έως την καθημερινή εξαθλίωση την οποία ζούμε, δε δεχόμαστε κανένα εμπόδιο της κυβέρνησης. Ενάντια στο όργιο καταστολής, ενάντια στην συγκάλυψη αυτών των εγκλημάτων εμείς παλεύουμε και υπερασπιζόμαστε τους νεκρούς μας, το άσυλο και το δικαίωμα μας στην διαμαρτυρία!

Υλοποιούμε τις αποφάσεις των συλλόγων μας, παρευρισκόμαστε μαζικά στο δρόμο! Απαιτούμε να απομακρυνθούν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από τον χώρο τους ασύλου και να ανοίξουν άμεσα τα κτήρια της Νομικής. Όλες και όλοι τώρα στην Νομική για να προχωρήσει η κατάληψη της σχολής».

Σε ανακοίνωσή της, η ΡΑΣ-ΕΑΑΚ του πολιτικού Νομικής, καταγγέλλει εξίσου την παρουσία της ΟΠΚΕ στο κτίριο της Νομικης:

«ΕΞΩ ΟΙ ΟΠΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ.

Σήμερα το πρωί, ήρθαμε στην σχολή, να υλοποιήσουμε την απόφαση για κατάληψη που πήρε εχθές ο Φοιτητικός μας σύλλογος από την Γενική Συνέλευση. Αντικρίσαμε ΟΠΚΕ να παρευρίσκονται στο άσυλο. Βιντεοσκοπούν και μας απαγορεύουν να μπούμε στην σχολη.

Εχθές οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις αποφασίσαμε καταλήψεις στις σχολές μας ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη. Ενάντια σε κάθε πολιτική που υποβαθμίζει την ζωή μας. Η απάντηση της κυβέρνηση όμως είναι το όργιο καταστολής στις πορείες, είναι το να φέρνει ΟΠΚΕ στις σχολές μας.

Αυτή είναι η πρυτανεία του ΕΚΠΑ, αυτή είναι η κυβέρνηση, αυτή είναι η ΕΛΑΣ. Επιλέγουν να φέρουν δυνάμεις καταστολής στις σχολές, μετά από μαζικές γενικές συνελεύσεις. Και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, οποίος αντιδράει και αμφισβητεί θα καταστέλλεται θα στοχοποιείται.

Τέρμα πια με την τρομοκρατίας της κυβέρνησης. Είστε δολοφόνοι.

Θα υλοποιήσουμε τις αποφάσεις του συλλόγου μας, θα προχωρήσουμε σε καταλήψεις, θα γεμίσουμε τους δρόμους.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΝΟΠΕ. ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.ΟΛΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα