ΑΘΗΝΑ
22:13
|
10.05.2024
Φιλότεχνοι συνδικαλιστές απεργοί μπήκαν στο μουσείο του Λούβρου παίρνοντας με το μέρος τους τη...Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι και την Άπτερο Νίκη της Σαμοθράκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη και η…Μόνα Λίζα πήρε σήμερα μέρος στις μαχητικές, μαζικές εργατικές κινητοποιήσεις απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει και άλλο τα όρια συνταξιοδότησης μέχρι την συμπλήρωση 64άρων γενεθλίων των εργαζομένων.

Σε ανάρτηση του πολιτιστικού κλάδου της Συνδικαλιστικής Γενικής Εργατικής Συνομοσπονδίας, CGT-Culture στο Τουίτερ  εντυπωσιάζει βίντεο από τη διαμαρτυρία εντός του μουσείου του Λούβρου, όπου ομάδα συνδικαλιστών συγκεντρώθηκε μπροστά από τον περίφημο πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μόνα Λίζα.

On a vu la Joconde sans trop de monde" : la joie du public, à la  réouverture du Louvre

Με τις σημαίες του συνδικάτου να κυματίζουν μέσα στις αίθουσες του μουσείου η κεφαλή της ομάδας των διαδηλωτών σταμάτησε μπροστά από τη Μόνα Λίζα φωνάζοντας:

«Η Τζοκόντα είναι μαζί μας».

Στη συνέχεια άλλαξαν σύνθημα και κατακεραυνώνοντας την αντεργατική πολιτική του Προέδρου Μακρόν φώναξαν:

«Μακρόν η μεταρρύθμισή σου βλάπτει σοβαρά τις γυναίκες»!

Το ίδιο σύνθημα είχαν φωνάξει νωρίτερα, αναρτώντας σχετικό πανό, μπροστά από το άγαλμα της Απτέρου Νίκης της Σαμοθράκης που φιλοξενείται στο Λούβρο από το 1864.

Στο τέλος, ξετύλιξαν ένα μεγάλο πανό διαβεβαιώνοντας πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις ώσπου να πετύχουν την απόσυρση του νομοσχεδίου και αποχώρησαν από το Μουσείο του Λούβρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Σύγκρουση μηχανών τρένων στη Λάρισα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα