ΑΘΗΝΑ
12:30
|
03.05.2024
Σε έναν περίεργο καβγά στο Twitter έλαβε χώρα ο Ίλον Μασκ, ο οποίος αφότου κακολόγησε απολυμένο εργαζόμενο, μετά του ζήτησε συγγνώμη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, ζήτησε συγγνώμη για μια διένεξη που είχε στην πλατφόρμα με έναν υπάλληλο. Η στιχομυθία έλαβε χώρα αφότου ο εγραζόμενος Χάλι Θόρλεϊφσον έγραψε στον λογαριασμό του Μασκ λέγοντας: «Ο επικεφαλής του τμήματος HR δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν είμαι μισθωτός ή όχι».

Ο κ. Μασκ απάντησε ρωτώντας: «Τι δουλειά κάνετε;»

Μετά από μια σειρά από ερωτήσεις και απαντήσεις, ο κ. Θόρλεϊφσον είπε ότι έλαβε ένα email που επιβεβαίωνε ότι είχε απολυθεί.

Ο Ίλον Μασκ ακολούθησε αυτή τη συνομιλία στο Twitter με ένα tweet την Τρίτη που περιέγραφε τον κ. Θόρλεϊφσον ως «τον χειρότερο» πριν το διαγράψει. Αλλά σε μια προφανή αλλαγή γνώμης, ο κ. Μασκ ανέβηκε στην πλατφόρμα λίγες ώρες αργότερα για να ζητήσει συγγνώμη – και φάνηκε να προσφέρει στον Θόρλεϊφσον τη δουλειά του πίσω.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον Χάλι για την παρεξήγηση της κατάστασής του. Βασίστηκε σε πράγματα που μου είπαν ότι ήταν αναληθή ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, αληθινά, αλλά δεν είχαν νόημα».

Τη Δευτέρα, ο κ. Θόρλεϊφσον είπε αποκλειστικά στο BBC ότι δεν μπορούσε να λάβει απάντηση από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του Twitter για το εάν είχε απολυθεί ή όχι.

«Η θεωρία μου είναι ότι έκαναν λάθος και τώρα ψάχνουν οτιδήποτε μπορούν να βρουν για να μετατρέψουν το λάθος «σε αιτία απόλυσης» ώστε να αποφύγουν να εκπληρώσουν τις συμβασιακές τους υποχρεώσεις», είπε.

Ο κ. Θόρλεϊφσον, ο οποίος πούλησε το δημιουργικό του πρακτορείο Ueno στο Twitter το 2021, δεν ήθελε να πει πόσα πληρώθηκε για την εταιρεία. Ωστόσο, υπάρχουν εικασίες ότι το Twitter θα έπρεπε να του καταβάλει ένα σημαντικό ποσό κατά την αποχώρησή του από την εταιρεία.

Ο Χάλι Θόρλεϊφσον έχει μυϊκή δυστροφία και έχει κάνει εκστρατεία στην Ισλανδία για καλύτερη πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, όταν πούλησε την εταιρεία του στο Twitter, διαμόρφωσε τη συμφωνία σκόπιμα για να πληρώσει υψηλό φορολογικό συντελεστή στην ισλανδική κυβέρνηση.

Πέρυσι, ψηφίστηκε πρόσωπο της χρονιάς στην Ισλανδία από τέσσερα μέσα ενημέρωσης.

Μερικοί από τους πρώην συναδέλφους του Χάλι Θόρλεϊφσον δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί τον είχαν ξεχωρίσει για τέτοια δημόσια κριτική.

Ο φωτογράφος Ντάνιελ Χόουτον έγραψε στο Twitter «Ως κάποιος που έχει εργαστεί απευθείας με τον Χάλι Θόρλεϊφσον κατά τη διάρκεια μιας ανάκαμψης, αυτό είναι εξαιρετικά απογοητευτικό να το βλέπεις. Όχι μόνο η εργασιακή του ηθική είναι σε ανώτερο επίπεδο, αλλά και το ταλέντο και η ταπεινότητά του είναι παγκόσμιας κλάσης».

Ο Ίλον Μασκ απάντησε: «Με βάση το σχόλιό σας, μόλις έκανα μια βιντεοκλήση με τον Χάλι για να καταλάβω τι είναι αληθινό σε σχέση με αυτό που μου είπαν. Είναι μεγάλη ιστορία. Καλύτερα να μιλάς με ανθρώπους παρά να επικοινωνείς μέσω tweet».

Αφού ζήτησε συγγνώμη, ο Ίλον Μασκ είπε ότι ο Θόρλεϊφσον σκέφτεται να επιστρέψει στο Twitter.

Ο κ. Θόρλεϊφσον είχε δηλώσει στο παρελθόν στο BBC ότι η κατάσταση ήταν «περίεργη» και «εξαιρετικά αγχωτική».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα