ΑΘΗΝΑ
03:45
|
19.04.2024
Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρινίζει ότι και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ανακοίνωσε απόψε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως ολοκληρώθηκε η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν συνολικά 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρινίζει ότι «και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν βρέθηκε σχετικό δείγμα».

Σχετικά με το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού (Σύρου), ο αδελφός του οποίου εντοπίστηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία.

Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου».

Στην ανακρίτρια τα πορίσματα δικαστικών πραγματογνωμόνων

Νωρίτερα επιβεβαιώθηκε πως έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη, με τις δικαστικές αρχές να ερευνούν την υπόθεση αναζητώντας τι πραγματικά συνέβη και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

Τα πολυσέλιδα πορίσματα που είναι στην κατοχή των ανακριτικών αρχών φαίνεται πως περιέχουν κρίσιμα στοιχεία που «φωτίζουν» τα αίτια του δυστυχήματος και τις ευθύνες αυτών που το προκάλεσαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα