ΑΘΗΝΑ
07:50
|
27.04.2024
Λαϊκή οργή σε  Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου, οι πολίτες, οι οργανώσεις και τα συνδικάτα διαμαρτυρήθηκαν για το έγκλημα στα Τέμπη.

Στα Γιάννενα, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, με πανό, πλακάτ και μαύρα μπαλόνια, πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης σε μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών και ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της φονικής σύγκρουσης.

Οι διαδηλωτές κρέμασαν ένα μεγάλο μαύρο πανί στην πρόσοψη της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Το δυστύχημα στα Τέμπη αποκάλυψε την αλήθεια του επιτελικού κράτους που λειτουργεί ως διαχειριστής των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων», υποστήριξε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Γρίβας.

«Είμαστε εδώ για να πούμε όχι απλά πως δεν ξεχνάμε αλλά για να αποδώσουμε τις ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους που είναι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών» ανέφερε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων συμπληρώνοντας ότι η οργή του λαού θα γίνει δύναμη ανατροπής.

Με σύνθημα «Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα» μαθητές με κόκκινα τριαντάφυλλα στα χέραι συγκεντρώθηκαν στα παλιά ΚΤΕΛ δίνοντας παλμό και τόνο στο συλλαλητήριο της Πρέβεζας και πορεύτηκαν μαζί με κατοίκους της πόλης στην περιφερειακή οδό, αποκλείοντάς την συμβολικά.

«Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών, στη πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών» σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σωματεία και εργαζόμενοι της πόλης.

Με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων πραγματοποιήθηκε μία από τις μαζικότερες και μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις στην Άρτα, μετά από το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου. Η πορεία που ακολούθησε κατέληξε στην περιφερειακή οδό με συμβολικό αποκλεισμό της.

Ξεχώρισε η μαζική συμμετοχή μαθητών της πόλης από όλα τα σχολεία που, σύμφωνα με τοπικά μέσα, ξεπέρασαν ακόμα και απειλές σε ορισμένες περιπτώσεις.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ηγουμενίτσα, με τοπικά μέσα να κάνουν λόγο για την μαζικότερη συγκέντρωση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Ηγουμενίτσας αλλά και αντιπροσωπείας μαθητών από το  Φιλιάτι.

Με πληροφορίες από epiruspost.gr, .prevezatoday.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα