ΑΘΗΝΑ
17:02
|
28.04.2024
Το αίτημα κατατέθηκε από συγγενείς των θυμάτων και έγινε δεκτό από την ανακρίτρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επανεξέταση γενετικού υλικού (DNA) ζήτησαν οι συγγενείς δύο εκ των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και το αίτημά τους έγινε δεκτό από την ανακρίτρια.

Η επανεξέταση είχε προαναγγελθεί από χθες Τρίτη (7/3), όταν δικηγόροι των θυμάτων επισήμαναν ότι οι συγγενείς θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα θάψουν τους δικούς τους ανθρώπους. Όπως ανέφερε το πρωί στην ΕΡΤ η προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή το DNA δεν είναι αυτό που τίθεται υπό αμφισβήτηση, αλλά οι συγγενείς «έχουν άλλα ερωτήματα που θα τα μάθουμε τώρα». 

Σύμφωνα με την προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας το πρωτόκολλο χειρισμού απωλειών μαζικών καταστροφών προβλέπει λήψη DNA από όλες τις σορούς, ακόμη και εκείνες που δεν μπορούν να αναγνωριστούν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τη διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών η κ. Λεονταρή είπε ότι έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά θανάτου για 29 άνδρες και 26 γυναίκες, ενώ ένας άνδρας δεν έχει ταυτοποιηθεί (έχει γίνει λήψη DNA, αλλά δεν υπάρχει DNA για να γίνει σύγκριση). Επομένως, υπάρχει μία σορός που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί και μια οικογένεια που αναζητάει το παιδί της που δεν έχει εντοπιστεί.

Όσον αφορά στην κοπέλα που εξακολουθούν να την αναζητούν οι γονείς της, η προϊστάμενη εξήγησε ότι δεν έχει κάτι από αυτό το πεδίο, που σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι. Η κ. Λεονταρή εκτίμησε ότι η κοπέλα ενδεχομένως να βρισκόταν στο επίμαχο σημείο, όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία, «κι έτσι θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα