ΑΘΗΝΑ
07:29
|
20.04.2024
Την είδηση αποκατάστασης λειτουργίας του σταθμού επιβεβαίωσε ο διευθυντής του ερευνητικού Βιομηχανικού Κέντρου Έρευνας στο Κίεβο Ολεκσάντερ Χαρτσένκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Την ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια αποκατέστησαν σήμερα αργά το μεσημέρι ειδικοί τεχνικοί της «Ukrenergo» που φέρεται πως είχε διακοπεί έπειτα από διαδοχικά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα.

Την είδηση αποκατάστασης λειτουργίας του σταθμού επιβεβαίωσε ο διευθυντής του ερευνητικού Βιομηχανικού Κέντρου Έρευνας στο Κίεβο Ολεκσάντερ Χαρτσένκο μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC, αν και η ρωσική πλευρά προηγουμένως είχε απορρίψει την ευθύνη για την εξέλιξη υποστηρίζοντας πως η διακοπή οφειλόταν σε σκόπιμη ενέργεια της κυβέρνησης στο Κίεβο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ, (ΙΑΕΑ), Ραφάελ Γκρόσι είχε απευθύνει επείγουσα έκκληση για αποφυγή πιθανής καταστροφής στον πυρηνικό σταθμό μερικές ώρες αφότου αργά το βράδυ της Τετάρτης πάνω από 80 ρωσικοί πύραυλοι είχαν εκτοξευτεί σε ουκρανικές περιοχές σκοτώνοντας πάνω από εννιά ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα