ΑΘΗΝΑ
19:04
|
26.04.2024
Με αναφορά στον σεισμό η νυχτερινή φεμινιστική πορεία στην Κωνσταντινούπολη που χτυπήθηκε από την αστυνομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες Τουρκάλες αψήφησαν την απαγόρευση των διαδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και συμμετείχαν στην «νυχτερινή φεμινιστική πορεία» που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

Οι διαδηλώτριες κρατούσαν πανό που έγραφαν «είμαστε θυμωμένες, είμαστε σε πένθος», με αναφορά στους περισσότερους από 46.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στον πολύνεκρο σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

«Ελέγξτε τους εργολάβους, όχι τις γυναίκες» έγραφε άλλο πανό, αναφερόμενος σε εργολάβους που κατηγορούνται ότι αγνόησαν τους οικοδομικούς κανονισμούς και συνέβαλαν στην καταστροφή.

Δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν τις γυναίκες, να προσεγγίσουν την ιστορική πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της πόλης, εκτοξεύοντας δακρυγόνα σε μια προσπάθεια να διαλύσει την διαδήλωση, ενώ προχώρησε και σε δεκάδες συλλήψεις.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημοσίευσε έκθεση σύμφωνα με την οποία περισσότερες από 600 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στην Τουρκία από άνδρες από το 2021, όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέσυρε τη χώρα από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που αφορά στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Η πλατφόρμα της Τουρκίας «Θα σταματήσουμε τις γυναικοκτονίες», από την πλευρά της, ανέφερε ότι 328 γυναίκες δολοφονήθηκαν από άνδρες τον περασμένο χρόνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα