ΑΘΗΝΑ
16:04
|
21.05.2024
Απομακρύνεται το σενάριο του Απριλίου υπό τον φόβο της λαϊκής οργής που πλημμύρισε χθες τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κεντρικό πρόσωπο τον νέο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη και θέμα τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να καθησυχάσει – κατ’ άλλους να καθυποτάξει – τη λαϊκή οργή για το έγκλημα στα Τέμπη, συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός αναμένεται για μια ακόμα φορά να επιμείνει στην ανάγκη να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της σύγκρουσης των δύο τρένων και να δώσει τις γενικές γραμμές για ένα νέο κυβερνητικό σχέδιο για τους σιδηροδρόμους, ενώ πιθανόν να προχωρήσει και στην ανακοίνωση αποζημιώσεων για τις οικογένειες των θυμάτων.

Κανείς πάντως δεν μπορεί να κρύψει ότι στα μυαλά όλων στο Μέγαρο Μαξίμου θα είναι σήμερα το θέμα των επερχόμενων εκλογών που μετά την λαϊκή οργή που εκφράστηκε μαζικά σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας χθες, δείχνουν να απομακρύνονται καθώς κυριαρχεί η ανησυχία για αύξηση των ποσοστών της αποχής και απόσπαση δυνάμεων από το κυβερνητικό κόμμα.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης εντείνεται η πίεση με τα πυρά να συγκεντρώνονται τις τελευταίες ώρες στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη  και τις δηλώσεις του ότι δεν θα ήταν δυνατόν από βήματος Βουλής ο υπουργός Μεταφορών να κάνει λόγο για μη ασφαλείς σιδηροδρόμους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «δέκα ημέρες πριν από την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για “ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας”. Σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως “αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς”».

Πυρά εξαπέλυσε επίσης το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που σε σχόλιο ανέφερε πως «με τον πλέον κυνικό τρόπο ο Αδ. Γεωργιάδης μας αποκάλυψε ότι εν γνώσει του ο κ. Καραμανλης έλεγε ψέματα στη Βουλή και στους πολίτες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων οκτώ μέρες πριν από το τραγικό δυστύχημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ITLOS: Ανεπαρκής η Συμφωνία του Παρισιού για την προστασία των ωκεανών

Τη Ρώμη και τη Φλωρεντία θα επισκεφθεί η Σακελλαροπούλου

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 επιζώντες- Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα