ΑΘΗΝΑ
20:46
|
08.05.2024
Δικαιοσύνη για το «έγκλημα» των τρένων στα Τέμπη σε όλη τη χώρα με πορείες και διαμαρτυρίες.
φωτογραφίες: kosmodromio.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία στα Τέμπη ξεκίνησαν με την Σταδίου και την Πανεπιστήμιου κλειστές. «Μια μεγάλη λαοθάλασσα έχει κατακλύσει την Αθήνα», ανακοινωνόταν το μεσημέρι από τα μεγάφωνα της απεργιακής συγκέντρωσης στα Προπύλαια.

Μαθητές συνέρρεαν με κάθε τρόπο και από όλους τους δρόμους προς τα Προπύλαια. Σε όλο το πέρασμα τους χειροκροτούνταν από τον κόσμο που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας.

Με πάνω από 40.000 διαδηλωτές ξεκίνησε η συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και ο αριθμός στην πορεία αυξήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, 4.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες (Ασφάλεια, Μέτρων Τάξης, Τροχαίας κ.ά.) θα βρίσκονταν επί ποδός στην Αθήνα από το πρωί. Ενώ, για εποπτεία θα βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου αλλά και ο αρχηγός του Σώματος Κωνσταντίνος Σκούμας.

«Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έγκλημα είναι τα Τέμπη», γράφεται στα συνθήματα των διαδηλωτών. «Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας», έγραφαν τα πλακάτ έξω από τα Προπύλαια και την πλατεία Κλαυθμώνος.

«Όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι που θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν σε αυτό το τρένο είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας». Τα λόγια που ακούγονταν από τα μεγάφωνα βρίσκονται στο νου και τη σκέψη κάθε απεργού, κάθε νέου, όλου του λαού που παίρνει μέρος στην μεγάλη κινητοποίηση της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση μεταφέρονται μηνύματα αλληλεγγύης και υποστήριξης που έχουν στείλει όλες τις προηγούμενες μέρες συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλων χωρών.

Η απεργία της 8ης Μάρτη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Καταλήψεις σε τουλάχιστον 16 σχολές της Αθήνας:

Οι φοιτητικοί σύλλογοι τουλάχιστον 16 σχολών της Αθήνας πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις.

Επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ:

Δυνάμεις των ΜΑΤ εφόρμησαν εναντίον των φοιτητ(ρι)ών, που υλοποιούσαν την απόφαση των φοιτητικών συλλόγων Φυσικού και Βιολογικού για κατάληψη του κεντρικού διοικητικού κτιρίου του ΕΚΠΑ, πνίγοντας ακόμα και το εσωτερικό του ιστορικού κτιρίου με δακρυγόνα.

Η περιφρούρηση των φοιτητικών συλλόγων «κράτησε» και η κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας συνεχίζεται.

Λαοθάλασσα στη Θεσσαλονίκη:

Από τις 10:30 το πρωί οργανώσεις της πόλης συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, ενώ ραντεβού έδωσαν μαθητές, φοιτητές, σωματεία και συλλογικότητες και στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Μαζικότατη συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα:

Η λαϊκή κινητοποίηση σε πόλεις σε όλες τις μεριές της χώρας υπήρξε εντυπωσιακή. Μεγάλες κινητοποιήσεις υπήρξαν σε Πάτρα, Γιάννενα, Βόλο, Καβάλα, Λιβαδειά, Ρόδο, Κω, Κάρπαθο, Λάρισα, Χανιά, Ρέθυμνο, Ναύπλιο και αλλού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη: Η σιωπή του για το έγκλημα στην Παλαιστίνη σημαίνει συνενοχή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα