ΑΘΗΝΑ
09:26
|
05.05.2024
Η πρόταση θεωρείται ούτως ή άλλως απίθανο να περάσει από το Κογκρέσο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόταση προϋπολογισμού του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προς το Κογκρέσο θα περιλαμβάνει την επιβολή φόρου 25% στους δισεκατομμυριούχους καθώς και αυξημένα ποσοστά για πλούσιους επενδυτές και εταιρείες.

Η πρόταση πρόκειται να αποκαλυφθεί κατά την επίσκεψη του Μπάιντεν στην πολιτεία της Πενσυλβάνια μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Εκτός από τον «ελάχιστο φόρο 25%» για τους δισεκατομμυριούχους, το σχέδιο θα διπλασιάσει σχεδόν τον συντελεστή φόρου κεφαλαιουχικών κερδών για επενδύσεις στο 39,6% από το 20%, και θα αυξήσει τις εισφορές εισοδήματος για εταιρείες και πλούσιους Αμερικανούς, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο έναν «εξοικειωμένο με την πρόταση» αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο εταιρικός φορολογικός συντελεστής θα αυξηθεί στο 28% από 21%, κάτι που θα αναιρώντας την «εμβληματική φορολογική αλλαγή του Τραμπ», σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι προτάσεις φαίνεται να έχουν λίγες πιθανότητες να περάσουν από το Κογκρέσο, δεδομένου ότι ο Μπάιντεν απέτυχε να προωθήσει παρόμοια σχέδια ακόμη και πριν οι Δημοκρατικοί χάσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ο Ρεπουμπλικανός Κέβιν Μακάρθι, δήλωσε στους δημοσιογράφους χθες ότι «δεν πιστεύει ότι η αύξηση των φόρων είναι η απάντηση», υποστηρίζοντας ότι «σε μια οικονομία χαμηλής ανάπτυξης όπως αυτή θα μας βλάψει περισσότερο και θα μας βάλει σε ύφεση».

Παράλληλα, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί έχουν εγκλωβιστεί σε ό,τι αφορά την αύξηση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου χρέους των ΗΠΑ, το οποίο έφτασε το όριο των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο και απειλεί να προκαλέσει αθέτηση πληρωμών για το χρέος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το Bipartisan Policy Center, ένα think tank στην Ουάσιγκτον, προειδοποίησε τον Φεβρουάριο ότι τα διαθέσιμα χρήματα θα μπορούσαν να εξαντληθούν μέχρι το καλοκαίρι, εάν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει σχολιάσει τις τελευταίες αναφορές, αλλά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, δήλωσε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ότι ο πρόεδρος θα παρουσιάσει το σχέδιο προϋπολογισμού του την Πέμπτη.

Η Ζαν-Πιερ είπε ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στο να «κάνει τις πλούσιες και μεγάλες εταιρείες να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί χωρίς να αυξήσει τους φόρους στους Αμερικανούς που βγάζουν λιγότερα από 400.000 δολάρια».

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής για όσους κερδίζουν ετησίως 400.000 δολάρια θα αυξηθεί από το 37% στο 39,6%.

Η Ζαν-Πιέρ είπε ότι ο Μπάιντεν θέλει να εργαστεί «με διακομματικό τρόπο» και είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τους Ρεπουμπλικάνους για τον προϋπολογισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κάιρο: Καμία συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα