ΑΘΗΝΑ
01:17
|
05.05.2024
«Η τράπεζα προέβλεψε ότι οι τριμηνιαίες συρρικνώσεις θα κυμαίνονται μεταξύ 0,5% και 1%», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BoA.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο μιας οικονομικής ύφεσης που θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2023 και θα συνεχιστεί στο πρώτο τρίμηνο του 2024, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας της Αμερικής (BoA), Μπράιαν Μόινιχαν.

Μιλώντας στο Business Summit του Financial Review την Τρίτη, είπε ότι η ύφεση δεν θα είναι βαθιά και προέβλεψε ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να πέφτουν το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

«Η τράπεζα προέβλεψε ότι οι τριμηνιαίες συρρικνώσεις θα κυμαίνονται μεταξύ 0,5% και 1%. Πρόκειται για μια πολύ μικρή ύφεση στη γενική εικόνα. Δεν νομίζω ότι θα δούμε βαθιά ύφεση», είπε ο Μόινιχαν σύμφωνα με το Reuters. «Θα είναι περισσότερο μια τεχνική ύφεση παρά μια βαθιά πτώση στις ΗΠΑ», διευκρίνισε.

Μια «τεχνική ύφεση» σημαίνει ότι υπήρξαν δύο συνεχόμενα τρίμηνα μείωσης του πραγματικού ΑΕΠ.

Ο Μόινιχαν δήλωσε επίσης ότι οι μετεωρολόγοι της τράπεζας Wall Street εκτιμούν τριμηνιαίες συστολές 0,5%-1%.

Τον περασμένο χρόνο, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε σε μια σειρά αυξήσεων επιτοκίων με στόχο να μειώσει τον πληθωρισμό. Τον Φεβρουάριο, η ρυθμιστική αρχή ενέκρινε μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων, η οποία είναι όμως η μικρότερη εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς ο ρυθμός αύξησης των τιμών καταναλωτή φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα