ΑΘΗΝΑ
19:35
|
07.05.2024
Παρατήρησε πως η Γαλλία κλείνει τα μάτια στα πραξικοπήματα και στις πολλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο οι χώρες αυτές ακολουθούν τυφλά τα συμφέροντά της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα μάλλον άπιαστα όνειρα του Γάλλου Προέδρου στην Αφρική αναφέρθηκε σήμερα κατά την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, είπε, «ονειρεύεται» ακόμη να αποκλείσει τη Ρωσία και την Κίνα από την αφρικανική ήπειρο, κληθείσα να σχολιάσει την πρόσφατη περιοδεία του Γάλλου προέδρου στην κεντρική Αφρική όπου κήρυξε το τέλος της «εποχής της γαλλικής Αφρικής», της «Γαλλοαφρικής» όπως ανέφερε χρησιμοποιώντας τον νεολογισμό «Francafrique».

«Τα όνειρα να διατηρηθεί μια αποκλειστική επιρροή στην Αφρική και να εμποδιστούν άλλοι συμμετέχοντες, κυρίως η Ρωσία και η Κίνα, παραμένουν ζωντανά στο Παρίσι» παρατήρησε σε αυστηρό τόνο η Μαρία Ζαχάροβα, αμφισβητώντας τον ισχυρισμό του Γάλλου Προέδρου πως εφεξής η χώρα του θα είναι «ουδέτερος συνομιλητής» στην Αφρική.

«Το Παρίσι καθορίζει ακόμη τις επιλεγμένες αφρικανικές χώρες, όπου είναι έτοιμο να κλείσει τα μάτια στα στρατιωτικά πραξικοπήματα και στις πολλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο οι χώρες αυτές ακολουθούν τυφλά τα συμφέροντά του» πρόσθεσε επίσης η Ζαχάροβα, επισημαίνοντας:

«Η νεολαία και οι ελίτ των αφρικανικών χωρών βλέπουν όλο και πιο ξεκάθαρα σε πιο βαθμό η στάση του Παρισιού απέναντι στην ήπειρο αυτή παραμένει αντιφατική και αλαζονική. Οι Αφρικανοί έχουν εδώ και πολύ καιρό κερδίσει το δικαίωμα να είναι φίλοι με αυτούς που επιθυμούν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα