ΑΘΗΝΑ
10:54
|
18.05.2024
Νεκρός και ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε χώρο εκδήλωσης Μαρτύρων του Ιεχωβά, εκτιμά η αστυνομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οκτώ νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός της αιματηρής επίθεσης σε χώρο εκδήλωσης Μαρτύρων του Ιεχωβά χθες το βράδυ (9/3) στην περιοχή Άλτσερντορφ του Αμβούργου, με άγνωστα έως τώρα κίνητρα.

Οι αρχές εκτιμούν πως μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται και ο δράστης, καθώς ένας νεκρός εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, σε απόσταση από τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες το βράδυ στις 21:15 τοπική ώρα·για πυροβολισμούς σε κτίριο στο οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν επιτόπου ανέφεραν έναν ακόμη πυροβολισμό κατά την προσέγγισή τους στο κτίριο. Οι ίδιοι πάντως δεν πυροβόλησαν, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο δήμαρχος Αμβούργου Πέτερ Τσέντσερ, ενώ η αρχιεπισκοπή του Αμβούργου σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «είμαστε συγκλονισμένοι και άναυδοι. Συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που τραυματίστηκαν, στις οικογένειες των θυμάτων και στα μέλη των σωστικών συνεργείων και προσευχόμαστε για αυτούς που έχασαν βάναυσα τη ζωή τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα