ΑΘΗΝΑ
15:50
|
25.04.2024
Όταν ο γείτονάς σου σου φέρεται έτσι, είναι δικαίωμά σου να του δείξεις το μεσαίο σου δάχτυλο, έκρινε ελληνικής καταγωγής δικαστής στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας δικαστής του Μόντρεαλ αποφάνθηκε ότι για κάθε Καναδό, το να δείξει σε κάποιον το μεσαίο του δάχτυλο είναι ένα «θεόδοτο δικαίωμα». Η χειρονομία οδήγησε έναν άνδρα στο δικαστήριο, με τον γείτονά του να τον κατηγορεί για εγκληματική παρενόχληση.

«Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, δεν είναι έγκλημα να δείχνεις σε κάποιον το δάχτυλο», έγραψε στην απόφασή του ο ελληνικής καταγωγής δικαστής Ντένις (Διονύσιος) Γαλιατσάτος. Το να δειχθεί το μεσαίο δάχτυλο «είναι ένα θεόδοτο, κατοχυρωμένο από τον Χάρτη δικαίωμα που ανήκει σε κάθε θερμόαιμο Καναδό. Μπορεί να μην είναι πολιτισμένο, μπορεί να μην είναι ευγενικό, μπορεί να μην ταιριάζει σε έναν τζέντλεμαν. Ωστόσο, δεν επισύρει ποινικές ευθύνες».

Ο κύριος Δ. Γαλιατσάτος

Ο Νιλ Έπσταϊν, ένας δάσκαλος, συνελήφθη το περασμένο καλοκαίρι αφού ο γείτονάς του τον κατήγγειλε για εγκληματική παρενόχληση και απειλές θανάτου. Κατά τη διάρκεια της υπόθεσης, το δικαστήριο ανακάλυψε ότι ο γείτονας, Μάικλ Νακάτσι, είχε ήδη μια δικαστική διαμάχη με τον Έπσταϊν τη στιγμή του φερόμενου αδικήματος.

Ο Νακάτσι διαφωνούσε με τα παιδιά που έπαιζαν στο πεζοδρόμιο στον προαστιακό δρόμο των δύο ανδρών και ως απάντηση «οδήγησε επικίνδυνα» κοντά στα παιδιά, σύμφωνα με το δικαστήριο. Όταν η μητέρα και ο πατέρας του Νακάτσι οδήγησαν επιθετικά προς ένα παιδί με ένα σκούτερ τον περασμένο Μάρτιο, ο Έπσταϊν είπε θυμωμένος στον άνδρα να επιβραδύνει. Ο Νακάτσι απάντησε κατηγορώντας τον Έπσταϊν για «επίθεση» στους γονείς του, μια υπόθεση που απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Ο Νακάτσι έκανε μια σειρά καταγγελιών κατά του Έπσταϊν στην αστυνομία, για περιστατικά που ο Γαλιατσάτος περιέγραψε ως «τετριμμένα τσιγκλίσματα». Μη φτάνοντας πουθενά με την αστυνομία, ο Νακάτσι απείλησε τον Έπσταϊν με ένα ηλεκτρικό τρυπάνι τον Μάιο, βρίζοντάς τον και λέγοντάς του «είσαι γ******* νεκρός».

Ο Έπσταϊν είπε στον Νακάτσι να «πάει να γ******» και του έδειξε το δάχτυλο, με ολόκληρο το περιστατικό να καταγράφεται στις οκτώ κάμερες CCTV που είχε εγκαταστήσει ο Νακάτσι γύρω από το σπίτι του για να παρακολουθεί τη γειτονιά.

Την επόμενη μέρα, ο Έπσταϊν επέστρεψε στο σπίτι του και βρήκε αστυνομικούς να τον περιμένουν.

Ο Γαλιατσάτος απέρριψε την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι ο Νακάτσι ευθύνεται πέρα για πέρα. «Το να προσβάλλεις κάποιον δεν είναι έγκλημα», έγραψε. «Οι πολίτες πρέπει να έχουν πιο χοντρό δέρμα, ειδικά όταν συμπεριφέρονται με τρόπους που είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσουν τέτοιες βωμολοχίες».

Στα συμπεράσματα της ετυμηγορίας του ο Γαλιατσάτος σημείωσε ότι, αν μπορούσε, θα είχε πετάξει τη δικογραφία έξω από το δικαστήριο. «Αλίμονο», έγραψε, «οι δικαστικές αίθουσες του δικαστηρίου του Μόντρεαλ δεν έχουν παράθυρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα