ΑΘΗΝΑ
20:57
|
27.04.2024
Ισχυρίστηκε ότι ο ΟΣΕ κατέρρευσε γιατί υπήρξε «άλλη λογική στελέχωσης» στον Οργανισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, τοποθετήθηκε δημόσια για το δυστύχημα στα Τέμπη 10 μέρες από το εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη καθώς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ υποστήριξε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως τόσο ο ίδιος ως υπουργός όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ευθύνονται για την κατάντια των ελληνικών σιδηροδρόμων.

«Αν έχουμε ευθύνες, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να τις πάρουμε. Το όλοι φταίνε, δεν ισχύει. Πιστεύω ότι δεν φταίμε. Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει. Ούτε εγώ προσωπικά» ανέφερε προσθέτοντας πως… «όλα λειτουργούσαν ιδανικά» μέχρι το 2019 και δεν υπήρχε κανένα θέμα ασφάλειας παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση.

Σπίρτζης: Τι απαντά για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ -  ΤΑ ΝΕΑ

Ισχυρίστηκε στη συνέχεια πως ο ΟΣΕ κατέρρευσε γιατί υπήρξε «άλλη λογική στελέχωσης» στον Οργανισμό. Διαβεβαίωσε δε πως κοιμόταν…ήσυχος όταν ήταν υπουργός θεωρώντας πως δεν υπήρχε κανένα θέμα ασφάλειας.

«Είναι τραγικό να λέμε ότι σε διπλή σιδηροδρομική γραμμή έγινε σύγκρουση. Πότε στην Ελλάδα έχει γίνει αυτό; Μέχρι το 2018 είχαμε μονή και δεν είχε γίνει σύγκρουση. Είχαν γίνει άλλα δυστυχήματα αλλά είναι δυνατόν σε διπλή να γίνει μετωπική;» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «τηλεδιοίκηση δεν υπήρχε, αλλά υπάρχει GPS σε κάθε τρένο, υπάρχει εφαρμογή της Vodafone, όταν λειτουργούσαν μαζί ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ επικοινωνούσαν οι μεν του ΟΣΕ με τους σταθμάρχες και οι δε με τους μηχανοδηγούς. Δεν έβλεπαν σε ποια γραμμή, αλλά χάραζαν. Τώρα ο ΟΣΕ, δεν το έβλεπε».

Η απάντηση της Ν.Δ.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Σπίρτζη στο ΣΚΑΪ η Ν.Δ. έβγαλε ανακοίνωση επιχειρώντας να αποκρούσει τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε όχι το 68% του έργου της τηλεδιοίκησης όπως έλεγε ο πρώην υπουργός, αλλά μόνο το 18% που ήταν λειτουργικό.

Παράλληλα, του ζήτησε να παρουσιαστεί στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Υποδομών Γιώργος Γεραπετρίτης και να καταθέσει με επίσημα έγγραφα.

Επιχείρησε δε στη συνέχεια να καταρρίψει τα επιχειρήματα του Σπίρτζη σημείο προς σημείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα