ΑΘΗΝΑ
17:33
|
18.05.2024
Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ξανθόπουλος, καταγγέλλει, ότι οι παραιτηθέντες ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ παραμένουν στις θέσεις τους και έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε αρχεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για «οσμή συγκάλυψης από τις καταγγελίες – ντροπή των συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη» κάνει λόγο ο ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Δέκα μέρες μετά το δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα, οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ασκήσουν τα κατά νόμο δικαιώματά τους. Η αρμόδια ανακριτική αρχή δεν έχει επισκεφθεί την έδρα των οργανισμών Hellenic Train, ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ, έτσι ώστε να δει, κι ενδεχομένως να κατάσχει, έγγραφα ή ψηφιακό υλικό σχετικό με την υπόθεση. Τέλος, οι «παραιτηθέντες», σε εισαγωγικά, επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ παραμένουν στη θέση τους με απεριόριστη πρόσβαση σε ευαίσθητο υλικό, ό, τι κι αν αυτό συνεπάγεται. Η ελληνική κοινωνία αναζητά απαντήσεις. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με αυτό το τεράστιο θέμα. Η νομιμότητα στο τέλος θα επικρατήσει», τόνισε ο Ξανθόπουλος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν πιστεύει ότι το ανθρώπινο λάθος οδήγησε σε αυτή την τραγωδία, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος απάντησε «Εφόσον η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί, είμαι κατά νόμο αναρμόδιος να προσδιορίσω τι έφταιξε. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δεν μπορεί ένα τεράστιο ζήτημα να φορτωθεί στις πλάτες του τελευταίου τροχού της αμάξης, που είναι ο σταθμάρχης».

Τσίπρας-Συνάντηση με σωματεία εργαζομένων στους σιδηροδρόμους

Κατά την συνάντηση με τα σωματεία εργαζομένων στους σιδηρόδρομους, ο Αλέξης Τσίπρας.  O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε μαζί τους για τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Τέμπη, να ακούσει τα προβλήματα και τις αδυναμίες που υπάρχουν και οδήγησαν στην τραγωδία, αλλά και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να υπάρξει ασφάλεια στους σιδηρόδρομους.

Ο Τσίπρας υπογράμμισε ότι «αυτή η τραγωδία δεν έπρεπε να γίνει και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», καθώς, όπως είπε, «τα τελευταία δύο χρόνια προειδοποιούσατε επίμονα, είτε με τις απεργιακές σας κινητοποιήσεις, είτε με τα εξώδικα που στείλατε στην πολιτική ηγεσία».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για την στάση της κυβέρνησης, επικαλούμενος την φράση του Καραμανλή στη Βουλή ότι «είναι ντροπή σε όσους μιλούν για θέματα ασφάλειας», όπως για το γεγονός ότι η απάντηση στις απεργίες των εργαζομένων ήταν δικαστικές προσφυγές για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες. Στην συνέχεια, τόνισε ότι «η τραγωδία δεν είναι ένα ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης, είναι ζήτημα συλλογικής αντιπαράθεσης, όλης της κοινωνίας απέναντι σε όσους θα επιχειρήσουν να κρύψουν την αλήθεια» προσθέτοντας ότι «η αποποίηση της ευθύνης, η διάχυση της ευθύνης, οι συμψηφισμοί είναι απόπειρα συγκάλυψης».

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ζητάει την αλήθεια και ζητάει δικαιοσύνη» σημείωσε και σχολίασε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς λέγοντας ότι «την μία η ευθύνη είναι ατομική, του σταθμάρχη αποκλειστικά, την άλλη συλλογική, όλων μαζί, άρα κανενός συγκεκριμένα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα