ΑΘΗΝΑ
22:12
|
20.05.2024
Το νομοσχέδιο απαγορεύει τη συμμετοχή σε γυναικείες αθλητικές ομάδες σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του Κάνσας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κοινοβούλιο του Κάνσας υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών ενέκρινε νομοσχέδιο που θα απαγορεύει σε διεμφυλικές αθλήτριες να συμμετέχουν σε σχολικά αθλήματα γυναικών, εφόσον έχουν γεννηθεί με αρσενικό βιολογικό φύλο.

Η Δημοκρατική κυβερνήτρια του Κάνσας, Λόρα Κέλι, αναμένεται να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο, καθώς άσκησε βέτο σε δύο παρόμοια μέτρα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αλλά φέτος το νομοσχέδιο φαίνεται να έχει αρκετή υποστήριξη για να παρακάμψει οποιοδήποτε βέτο.

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου λένε ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού στον γυναικείο αθλητισμό. Από την άλλη, αντίπαλοι και υποστηρικτές της LGBTQ κοινότητας λένε ότι οι νόμοι είναι περιττοί, δεδομένου του μικρού αριθμού διεμφυλικών αθλητών στα σχολικά αθλήματα.

Τα δικαιώματα των διεμφυλικών έχουν τοποθετηθεί στο προσκήνιο των πολιτικών αντιπαραθέσεων μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 18 πολιτείες έχουν περάσει ή θεσπίσει νομοθεσία που εμποδίζει τους διεμφυλικούς μαθητές να παίζουν σε σχολικές αθλητικές ομάδες που ταιριάζουν με την ταυτότητα φύλου τους.

Η Γερουσία του Κάνσας ψήφισε την Πέμπτη με 28-11 υπέρ του νομοσχεδίου. Η Βουλή ψήφισε με 82-40 υπέρ της ψήφισης του μέτρου στις 23 Φεβρουαρίου. Για να παρακάμψουν το βέτο, τα δύο τρίτα κάθε Σώματος πρέπει να ψηφίσουν κατά της δράσης της κυβερνήτριας.

Η τελευταία έκδοση του νομοσχεδίου απαγορεύει τα διεμφυλικά κορίτσια και γυναίκες από γυναικείες αθλητικές ομάδες σε δημόσια δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, γυμνάσια και κολέγια, καθώς και από ομάδες ιδιωτικών σχολείων που ανταγωνίζονται δημόσια σχολεία.

Αρκετές πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών έχουν επίσης εγκρίνει νόμους που απαγορεύουν την υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο για τρανς νέους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γονείς και οι γιατροί μπορούν να κατηγορηθούν για εγκλήματα εάν παρέχεται αυτή η θεραπεία.

Άλλα νομοσχέδια ενώπιον των πολιτειακών νομοθετικών οργάνων περιλαμβάνουν απαγορεύσεις στους δασκάλους να χρησιμοποιούν αντωνυμίες που ταιριάζουν με την ταυτότητα φύλου ενός μαθητή και απαιτήσεις για τα τρανς άτομα να χρησιμοποιούν μπάνια που αντιστοιχούν στο φύλο τους κατά τη γέννηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές Προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα