ΑΘΗΝΑ
15:44
|
30.04.2024
Το ηφαίστειο Μεράπι της Ινδονησίας εξερράγη το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ηφαίστειο Μεράπι της Ινδονησίας εξερράγη το Σάββατο, εκτοξεύοντας ζεστό σύννεφο έως και επτά χιλιόμετρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της χώρας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το ηφαίστειο που βρίσκεται στην ειδική περιοχή Yogyakarta της Ινδονησίας εξερράγη γύρω στις 12:00 τοπική ώρα (05:00 GMT) και παρατηρήθηκε ροή λάβας 1,5 χιλιομέτρου, ανέφερε η τοπική αρχή.

Οι κάτοικοι της κοντινής κοινότητας έχουν προειδοποιηθεί να σταματήσουν οποιεσδήποτε δραστηριότητες στις επικίνδυνες ζώνες, που κυμαίνονται σε ακτίνα από τρία έως επτά χιλιόμετρα από τον κρατήρα, ανέφερε η δήλωση.

Το Μεράπι ύψους 2.963 μέτρων είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας και βρισκόταν ήδη στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού της χώρας.

Ο αξιωματούχος Γιουλιάντο του τοπικού σταθμού παρακολούθησης, είπε ότι κανένας κάτοικος δεν έχει εκκενωθεί.

«Αυτό έχει παρατηρηθεί μόνο ως μία φορά, υπήρξαν 5-6 χιονοστιβάδες. Εάν η κάλυψη συνεχίσει να αυξάνεται και η απόσταση είναι μεγαλύτερη από 7 χιλιόμετρα, είναι πιθανό να συσταθεί στους κατοίκους να εκκενώσουν», είπε.

Βρισκόμενη στο δαχτυλίδι της φωτιάς του Ειρηνικού, η Ινδονησία έχει περισσότερα ηφαίστεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η τελευταία βίαια έκρηξη του Μεράπι έγινε το 2010, σκοτώνοντας περισσότερους από 350 ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και βοριάδες στο Αιγαίο

Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις ΗΠΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Νέο Ερινεό Αχαΐας

Κένυα: Δεκάδες νεκροί ύστερα από κατάρρευση φράγματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα