ΑΘΗΝΑ
10:52
|
20.04.2024
Το γερμανικό συνδικάτο Verdi κάλεσε σε απεργίες στις 13 Μαρτίου στα βόρεια αεροδρόμια της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi κάλεσε σε απεργίες στις 13 Μαρτίου στα βόρεια αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου, κάτι που είπε ότι πιθανότατα θα προκαλέσει μεγαλύτερες ουρές για τους επιβάτες και ακυρώσεις πτήσεων, αναφέρει το Reuters.

Οι απεργίες θα επηρεάσουν το διεθνές αεροδρόμιο του Βερολίνου, καθώς και τα μικρότερα αεροδρόμια του Αμβούργου, του Ανόβερου και της Βρέμης, ανέφεραν το Σάββατο σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τα αρμόδια περιφερειακά παραρτήματα του συνδικάτου του τομέα των υπηρεσιών.

Το Verdi είπε ότι καλούσε το προσωπικό ασφαλείας να απεργήσει στο αεροδρόμιο του Βερολίνου λόγω διαφωνιών σχετικά με τις αμοιβές για τις νύχτες εργασίας, τα Σαββατοκύριακα και τις τραπεζικές αργίες που συνεχίζονταν εδώ και χρόνια.

Η απεργία στις αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένης της Lufthansa (LHAG.DE), της easyJet (EZJ.L) και της Air France-KLM (AIRF.PA) θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες και θα τελειώσει αργά το βράδυ.

Θα είναι η τελευταία από μια σειρά απεργιών και διαμαρτυριών που έπληξαν μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας, καθώς οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας χτυπούν τα εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο μετά την πανδημία του COVID-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Το Verdi ζητά την κατάλληλη αμοιβή για το προσωπικό ασφαλείας πτήσεων που εργάζεται σε δυσμενείς στιγμές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. «Τα συμπληρώματα δεν έχουν βελτιωθεί από το 2006, και από το 2013 διαπραγματευόμαστε συνεχώς μια αύξηση των μισθών».

Το υποκατάστημα του Verdi στο Αμβούργο δήλωσε επίσης ότι είναι απεργία για την τακτική αύξηση των μισθών που προσφέρεται στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα κατά 2% για τους επόμενους 27 μήνες και τις εφάπαξ πληρωμές 1.500 και 1.000 ευρώ, κάτι που είπε δεν ήταν αρκετό δεδομένου του ετήσιου πληθωρισμού. περίπου 9%.

«Πολλές οικογένειες έχουν χάσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια λόγω του πληθωρισμού και του κορονοϊού», δήλωσε ο Λαρς Στούμπε, εκπρόσωπος του Verdi στο Αμβούργο.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η πλειονότητα των πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας της Βόννης της Γερμανίας καθηλώθηκαν από 24ωρη απεργία του Verdi.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα