ΑΘΗΝΑ
03:11
|
20.04.2024
Η ιδέα της μετονομασίας της Ρωσίας σε Μοσχοβία αποδεικνύει για άλλη μια φορά προσπάθειες δημιουργίας «αντι-Ρωσίας» από την Ουκρανία, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιδέα της μετονομασίας της Ρωσίας σε Μοσχοβία στην ουκρανική γλώσσα αποδεικνύει για άλλη μια φορά προσπάθειες δημιουργίας «αντι-Ρωσίας» από την Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέθεσε στον πρωθυπουργό Ντένις Σμίγκαλ να «μελετήσει προσεκτικά» τη δυνατότητα μετονομασίας της Ρωσίας σε Μοσχοβία στην ουκρανική γλώσσα.

«Το καταφύγιο (Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι – TASS) αποδεικνύει ότι έχουμε δίκιο κάθε μέρα. Ορίστε άλλη μια απόδειξη μιας προσπάθειας δημιουργίας “αντι-Ρωσίας” από την Ουκρανία», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram το Σάββατο, σχολιάζοντας τις οδηγίες του Ουκρανού Προέδρου.

Οι οδηγίες ήρθαν ως απάντηση σε μια αναφορά που συγκέντρωσε 25.000 υπογραφές στον ιστότοπο του Ζελένσκι και ως εκ τούτου υποβλήθηκε προς εξέταση στον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος ζήτησε από τον Σμίγκαλ να μελετήσει εάν η κίνηση είναι δυνατή στο ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο και ποιες συνέπειες μπορεί να συνεπάγεται από την άποψη του διεθνούς δικαίου.

Η αναφορά προτείνει επίσης την αντικατάσταση του όρου «Ρωσική Ομοσπονδία» με την «Ομοσπονδία της Μόσχας» και το δημονύμιο «Ρώσος» με τον όρο «Μοσχοβίτης».

Πρόταση για μετονομασία της Ρωσίας σε Μοσχοβία εκφράστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου τον Ιανουάριο του 2022, μετά από παρόμοιες πρωτοβουλίες που προτάθηκαν από τις περιφερειακές αρχές από τις ουκρανικές περιοχές Λβοφ και Ρόβνο τον Δεκέμβριο του 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα